Advokati "stečajne mafije" podneli krivične prijave protiv sudije

Kljajević je agenciji Beta rekao da je protiv sudije Vojnovića podneta krivična prijava jer je "falsifikovao deo sudske odluke" kojom se odlučuje o daljem toku vodjenja tog postupka i jer ne donosi "rešenje o zastarelosti postupka kao organizovani kriminal", kako su mu kroz dve pravosnažne i izvršne odluke naložili krivično veće i Apelacioni sud.

Advokati krivičnom prijavom sudiju terete i za uništavanje dokumentacije C marketa u zgradi Specijalnog suda "navodnom poplavom", kao i za to što odbrani nije dozvolio da izvede nijedan dokaz i jer nije odredio veštačenje kroz koje bi se videlo da nema štete u gradjevinskom preduzeću Rad.

Prijavu su, pored Kljajevića, potpisali i advokati Sava Andjelković, Milun Dragutinović, Rade Mićunović i Miroslav Todorović.

U procesu protiv "stečajne mafije" optuženo je 33 ljudi, koji se terete za zloupotrebe u stečajnim postupcima u vrednosti od 50 miliona evra, počinjene od 2003. godine do 2006. godine.

Kao organizatori grupe optuženi su bivši predsednik Trgovinskog suda u Beogradu Goran Kljajević, bivši direktor C marketa Slobodan Radulović, koji je u bekstvu, suvlasnik firme Ekoprodukt Milinko Brašnjović, čiji se brat Miko Brašnjović ubio u zatvoru, biznismen Sekula Pjevčević, bivša direktorka Poštanske štedionice Jelica Živković i stečajni upravnik Rada Miljko Živojinović.

BEOGRAD, 10. decembra 2012. (Beta

Pogledajte još