Hamilton se izvinio zbog laži o preticanju u Melburnu

MADRID, 11. aprila 2009. (Beta-AP) - Direktor trka u šampionatu Formule jedna Čarli Viting rekao je da se vozač Meklarena Luis Hamilton izvinio njemu i stujardima, jer ih je "obmanuo" na trci za Veliku nagradu Australije u Melburnu.

Viting je rekao da je razgovarao sa Hamiltonom pred početak prošlonedeljne trke u Maleziji, kada se Britanac pokajao što je stjuardima rekao da mu rukovodstvo ekipe nije dalo instrukcije da pretekne jednog od protivnika dok je bezbednosni automobil bio na stazi.

"Bio sam razočaran Luisovim ponašanjem u Australiji. Ipak, činjenica je da je pre trke u Maleziji došao da se izvini zbog toga što je učinio, uz obećanje da se nešto slično neće ponoviti", rekao je Viting.

Svetska automobilistička federacija (FIA) zakazala je za 29. aprila saslušanje Hamiltona zbog ovog incidenta, zbog kojih njemu i ekipi Meklarena preti suspenzija iz Svetskog šampionata.

FIA je saopštila da su predstavnici Meklarena dva puta propustili priliku da saopšte tačne informacije sa trke u Australiji, a kasnije je zbog toga Hamiltonu oduzeto treće mesto koje je osvojio u Melburnu.

Do incidenta je došla nakon što je vozač Tojote Jarno Truli izleteo sa staze, dok je bezbednosni automobil bio na stazi. Hamilton je tu situaciju iskoristio za preticanje, a kasnije su predstavnici Meklarena lažno svedočili da Britanac nije dobio takve instrukcije.

Nakon što je FIA saopštila da ljudi iz Meklarena nisu govorili istinu, sportski direktor Dejv Rajan napustio je ekipu.

Pogledajte još