EP u rukometu: Srbija - Švedska 23:23

Srpkinje su loše otvorile meč, propustile nekoliko napada, čak i jedan zicer, te dozvolile Šveđankama da brzim napadima povedu 4:1 posle šest minuta igre. Nije mnogo pomogao ni tajm-aut Boškovića, Srbija jeste postigla drugi gol, ali je brzo primila još dva.

Polovinom prvog perioda konačno su proradila i krila Srbije koja je zaigrala odmah agresivnije, te smanjila na 9:6. Usledio je period igre gol za gol, Šveđanke su održavale tri pogotka prednosti, sve do 18. minuta kada je Rajović smanjila na 10:8, i naterala selektora rivalki da traži tajm-aut.

Narednih nekoliko minuta Srbija je pratila Švedsku u korak, reprezentativke su poslušale savet selektora Boškovića i malim faulovima usporavale akcije rivalki, te odlično parirale Švedskoj. međutim, propustile su da iskoriste dve sjajne odbrane Katarine Tomašević da smanje zaostatak na samo jedan gol.

U tom periodu igre, nekoliko minuta dominirale su odbrane, pa je Švedska čuvala prednost 13:11. Konačno, sa igračicom više Srbija je u 28. minutu smanjila na samo gol zaostatka.

U drugom poluvremenu potpuno druga slika i igra naše reprezentacije.

Selektor Bošković je nekim novim igračicama koje do sada nisu imale veliku minutažu na prvenstvu, ukazao priliku i to se pokazalo kao dobitna kombinacija.

Imala je Srbija prednost od pet golova razlike, ali Švedska je uspela da stigne sa 23:18 na 23:23 i tako uzme bod.

Propuštena je velika prilika, jer je Srbija imala šut za pobedu, ali je Švedski golman bio na visini zadatka.

Pogledajte još