Gol Makede za prvo mesto Mančester junajtedu

BEOGRAD, 11. aprila 2009. (Beta) - Evropski i svetski fudbalski šampion Mančester junajted pobedio je na gostovanju Sanderlend sa 2:1 i tako se vratio na prvo mesto premijerligaške tabele.

Pobedu Junajtedu ponovo je doneo 17-godišnji Italijan Frederiko Makeda u 76. minutu, samo nekoliko sekundi pošto je ušao u igru. Junajted je poveo u 16. minutu preko Pola Skolsa, a izjednačio je Kenvajn Džons u 55. minutu.

Mančester se ovom pobedom sa 71 bodom vratio na prvo mesto, pošto je tu poziciju ranije danas preuzeo Liverpul, posle ubedljive pobede nad Blekburnom. Liverpul sada ima bod manje, ali i utakmicu više.

Čelsi je na svom terenu pobedio Bolton sa 4:3. "Plavci" su vodili sa 4:0, golovima Mihaela Balaka, Fenka Lamparda i sa dva pogotka Didijea Drogbe, ali su gosti uspeli da uzvrate, ali ne i da izjednače.

Strelci za Bolton, koji se nalazi na 12. mestu premijerligaške tabele bili su Endi O'Brajen, Kris Bešam i Metju Tejlor. Čelsi je ostao na trećem mestu sa 67 bodova.

Fudbaleri Arsenala pobedili su na gostovanju Vigan sa 4:1, a do trijumfa su došli u poslednjih pola sata utakmice. Domaći su poveli u 18. minutu preko Mida, a Teo Volkot izjednačio je u 61. Vođstvo londonskoj ekipi doneo je Mikael Silvestre 10 minuta kasnije.

Ruski reprezentativac Andrej Aršavin postigao je pogodak u 90. minutu, dok je u drugom minutu sudijske nadoknade Alehandre Song postigao i četvrti gol za Arsenal.

Posle 32 utakmice u Premijer ligi Arsenal se nalazi na četvrtom mestu sa 61 bodom, dok je Vigan deveti sa 20 bodova manje.

Totenhem je pobedio Vest Hem sa 1:0 golom Romana Pavljučenka u 65. minutu, dok je Midlzbro bio bolji od Hal sitija sa 3:1. Portsmut i Vest Bromvič odigrali su bez pobednika 2:2.

Pogledajte još