Epilog seks skandala: Bivši direktor MMF se nagodio sa sobaricom

U građanskoj parnici protiv Stros-Kana pred Vrhovnim sudom američke države Njujork u zgradi opštine Bronks, opunomoćeni advokat Daglas Mekion izjavio da će uslovi dogovora ostati nedostupni javnosti.

"Pre desetak minuta postigli smo sporazum u ovom procesu koji je stavljen u zapisnik", potvrdio je Mekion na početku pretresa u sudskom procesu koji je pokrenula Dijalo protiv 63.godišnjeg francuskog političara, prenela je agencija AFP, javlja Tanjug.

Stros-Kan se nije pojavio u sudnici, već ga je zastupao advokat, dok je njegov tužilac, Dijalo bila prisutna po zahtevu sudije, naveo je Rojters.

U avgustu prošle godine tužilaštvo je odbacilo krivičnu tužbu protiv Stros-Kana za seksualni napad zbog nekompetenosti svedoka tj. neusaglašenosti sobaričinih izjava, ali je slučaj nastavljen kao građanska parnica pred njujorškim sudom.

Seks skandal u njujorškom hotelu u maju prošle godine bio je prvi u nizu sličnih skandala u Francuskoj koji su osujetili njegovu političku karijeru u usponu, budući da je planirao da se kadiduje na predsedničkim izborima u Francuskoj ranije ove godine.

Pogledajte još