Vitni Hjuston i Kejt Midlton zapalile servere Googlea u 2012. godini

Kako Google otkriva u svojoj listi, Britanci su na ovom gigantu među pretraživačima najviše tražili Vitni Hjuston koja je umrla u februaru.

Druga ličnost koja je najviše tražena na britanskom Googleu je vojvotkinja od Kembridža koju su njeni sugrađani tražili ukucavajući devojačko ime Kejt Midlton.

Gedžet godine, sudeći po pretrazi na britanskom Googleu, je treća generacija iPada, dok je najtraženiji film "Skyfall", a pesma - naravno, "Gangnam Style".

Britance je u 2012. godini, takođe, interesovalo i šta se novo dešava sa Gerijem Barloum, kako zbog benda Take That, ali možda još više zbog činjenice da je član žirija britanskog "The X Factora".

A koliko je ovaj šou popularan potvrđuje da je izuzetno pretraživano i ime Tulise, koja je, poput Gerija, članica žirija.

Na listi najtraženijih ličnosti na britanskom Googleu su i Princ Hari i Jusein Bolt, što, poput ostalih ličnosti na ovoj listi, pokazuje koliko su se trendovi u pretraživanju menjali u odnosu na događaje tokom 2012. godine.

Britanci su od Googlea tražili odgovore na različita pitanja. Međutim, ono što ih je najviše zanimalo jeste "šta je ljubav?". A nakon ovako "filozofskog" pitanja, usledila su ona koja vrlo odgovaraju 21. veku - "šta je iCloud?" i "šta je 3G?".

Što se tiče trendova u pretraživanju događaja, Britance je zanimalo i šta se dešava na takmičenju Euro 2012, kao i, naravno, na Olimpijadi koja je održana u Londonu. Poput ostalih stanovnika na planeti, i u Britaniji je viralni uspeh ostvario koreanski reper Psy, pa je naziv njegovog hita "Gangnam Style", takođe, bio među veoma traženim pojmovima.

Da Britanci vole sport potvrđuje učestalo pretraživanje imena poznatih sportista, pa su se na ovoj listi našli, pored pomenutog Jamajčanina Juseina Bolta, i teniser Endi Marej, plivač Tom Dejli, zatim Džesika Enis i Mo Fara. Od ne-britanskih Olimpijaca vrlo traženi na Googleu su bili Majkl Felps i Rodžer Federer.

Pogledajte još