Vujošević: Ne opterećujemo se plasmanom u narednu rundu

BEOGRAD, 11. decembra 2012. (Beta) - Trener košarkaša Partizna Duško Vujošević rekao je u utorak da se njegov tim ne opterećuje plasmanom u narednu rundu takmičenja, kao i da veruje u trijumf protiv Bamberga u utakmici 10. kola Grupe D Evrolige.

"Svima nam je jasan značaj utakmice, ali on ne sme da blokira ekipu. Putujemo u Nemačku sa velikom željom da napravimo dobar rezultat i verujem da ćemo u tome uspeti. Ne treba zaboraviti da je i Bambergu ova utakmica odlučujuća za drugu fazu, ali mi zaista ne idemo tamo da bismo sami sebe dobili", rekao je Vujošević novinarima u hali Pionir.

Partizan je pred poslednje kolo grupne faze takmičenja poslednjeplasirani u grupi sa dve pobede i sedam poraza, ali isti učinak imaju Lijetuvos Ritas i Bamberg. Crno-belima je za plasman u Top 16 fazu Evrolige potrebna pobeda u Nemačkoj, ali i poraz Ritasa u Istanbulu protiv Bešiktaša.

Trener crno-belih je istakao da je Bamberg favorit u duelu zakazanom za četvrtak, kao i da njihova igra najviše zavisi od Boštjana Nahbara i Antona Gavela.

"Ne interesuje nas koji će rezultat da bude u Istanbulu i protiv Bamberga nemamo imperativ pobede", dodao je on.

Pogledajte još