Joe Cocker zapalio vatru novim albumom!

Veliki uspeh albuma „Hard Knocks“ (2010), koji je dostigao platinasti tiraž, dao je vetar u leđa Cockeru. Odlučio da tim koji donosi uspeh ne treba menjati, pa je za podukciju 23. albuma ponovo angažovao Matta Serletica.

Osim sa Cockerom, Serletic je poznat po saradnji sa grupama Matchbox Twenty, Collective Soul, kao i sa Robom Thomasom i Carlosom Santanom. “Fire It Up” je sniman tokom zime 2011. i proleća 2012.

O radu na novom albumu sa Cockerom, Serletic priča:
Preneli smo saradnju na sledeći nivo. Uzbudljivo je čuti sve te različite elemente koje smo uneli u novi album. Imamo velike klasične soul kompozicije, moćne balade, kao i visoko energične pesme".

Cocker se nadovezuje:
”Stvaranje albuma za mene je kao slikanje. Imate 12 pesama, poput 12 različitih tema, pregršt boja i nijansi, jer ne volim da ploča nosi samo jedno raspoloženje".

Šarenoliki album čine pesme kao što je “Eye On The Prize”, koju je napisao kompozitor iz Nju Orleansa, Marc Broussard, odgovoran i za hit sa prethodnog albuma, “Hard Knocks”.
‘I’ll Walk In The Sunshine Again’ za Cockera je napisao Keith Urban, priznata američka country zvezda i suprug Nicole Kidman. Numeru ‘The Letting Go’ komponovao je trio koji čine Charlie Evans, pevačica Joss Stone i Grammy dobitnik Graham Lyle.

Fire It Upje posebna vrsta melodije koja definiše čitav album”, kaže o naslovnoj temi Cocker, a Serletic dodaje: ”Sva energija ploče je upravo uhvaćena ovom pesmom”.

Pogledajte još