FK "Crvena Zvezda" prevarila užičku "Slobodu" za transfere igrača

U pitanju je neisplaćen novac za transfere Nikole Maksimovića i Filipa Kasalice. Predsednik Užičana Dragan Subotić istakao je da razume situaciju u kojoj se nalaze novi rukovodioci na “Marakani”, ali se neće libiti da zaštitu interesa svog kluba potraži preko organa Fudbalskog saveza Srbije, pa čak i UEFA!

"Bili smo više nego strpljivi, već devet meseci čekamo novac koji nam pripada, ali smo više puta prevareni i obmanuti od prethodne uprave Crvene zvezde. Imamo sluha za probleme ljudi koji su preuzeli Zvezdu, ali i mi imamo obaveze prema igračima i drugim klubovima, tako da se pitanje razumevanja ne postavlja. Ovo je za sada krajnja mera i žao mi je što smo morali da posegnemo za njom. Ali meni je Sloboda na prvom mestu i ako bude potrebno tražićemo zaštitu od strane FSS i UEFA", istakao je Subotić za "Novosti".

Predsedniku Užičana posebno je zasmetao potez Zvezdine prelazne uprave uoči meča s Partizanom.

"Pred derbi su nekim svojim tokovima isplatili deo duga prema igračima kako bi ih motivisali za utakmicu, a mi nemamo da platimo naše. To ne može tako kad znaju da su dužni".

Subotić ipak pristaje da razgovara o rešenju problema s Radnom grupom Crvene zvezde, ističući da ima izuzetno dobre odnose s Nebojšom Čovićem.

"Čekamo poziv iz Zvezde. Želimo da čujemo kakvo rešenje nude i spremni smo da povučemo menicu ukoliko nam ponude adekvatnu dinamiku isplate duga. Ali, to nije sve. Mi od Zvezde čekamo i 25 odsto od obeštećenja za Maksimovića koji je prodat, kao i 20 odsto kada ode Kasalica. S postojećih 305.000 to je ozbiljan novac od kojeg naš klub može da funkcioniše godinu ili dve".

U javnosti se pronela priča da je i Sloboda prodala svoj udeo u pravima na Maksimovića agenciji Pinija Zahavija.

"To nije istina! Mi nismo hteli ni da razgovaramo o tome kada nam je prethodna uprava Zvezde ponudila da i mi prodamo svoj deo, a prethodno nam nisu dali garancije ni za stari dug. Spremni smo da idemo do kraja u oba slučaja", poručio je Subotić

(B92)

Pogledajte još