Žena se porodila u snežnoj mećavi - beba jača od zime

Ophrvanoj stahom i neizvesnošću, mladoj majci nadu i ohrabrenje ulivala je susetka i iskusna babica Ljiljana Levnajić, svekrva Svetlana i suprug Predrag Mladenović, koji su s njom krenuli put bolnice. Do zavejanog automobila, dok je porođaj bio u toku, nekako se probila i ekipa iz žitištanskog Doma zdravlja, sa doktorkom Ivanom Andrić i tehničarom, piše "Blic".

Oni su pešice doneli sanitetski materijal i sve učinili da tokom i nakon porođaja i majka i beba budu što bolje medicinski zbrinute. Ponosna majka i bebica juče su se odmarale na odeljenju zrenjaninskog porodilišta. Mala Nikolina rođena je sa 3,6 kilograma težine i duga 54 santimetra, beba kao zmaj, što reče jedna od dežurnih medicinskih sestara.

- Bilo je straha, ovo mi je prvi porođaj a bolnica je bila daleko. Velika uteha su bili babica Ljiljana iz komšiluka i porodica. Stisla sam zube i rekla sebi da moram da izdržim. Sada sam veoma srećna što se sve dobro završilo - priča Teodora, kojoj su se prvi znaci porođaja javili u noći između subote i nedelje, oko četiri sata ujutro.

Suprig Predrag priča da su krenuli u porodilište oko 5.40.

- Supruga je već imala porođajne bolove. Kod Česterega smo upali u snežnu mećavu i stali na pola puta ka Banatskom Dvoru. Ispred nas je bio grejder koji je pokušavao da raščisti put, ali nije išlo - priča srećni otac Predrag.

On kaže da je vozač Duško Rašeta zvao policiju, opštinu Žitište, Dom zdravlja i da su se svi digli na noge da dopru do porodilje.

- Porodila sam se u automobilu oko 9.30 uz veliko požrtvovanje babice Ljiljane. U međuvremenu je i lekarska ekipa iz Žitišta stigla kod nas i doktorka je utvrdila da smo beba i ja u dobrom stanju. Iz Žitišta su poslali i kamion, koji je probio put ispred, pa smo nekako stigli do zrenjaninske bolnice - priča Teodora.

Pogledajte još