Andrea Lekić: Apetiti su porasli, finale želimo više od svega

"Ne želim da zvučim patetično i stvarno ne preterujem kad ovo kažem, ali ostvarila sam najveću pobedu u karijeri. U najtežim momentima smo se vraćale 'iz mrtvih' i nismo posustajale što je jedan od ključeva pobede. Mogu da kažem da su nam posle ove pobede apetiti porasli i da više od svega želimo finale", rekla je Andrea Lekić posle pobede 29:26 u beogradskoj Areni.

Srbiji je u poslednjem kolu Grupe jedan druge faze Evropskog prvenstva potreban nerešen rezultat kako bi obezbedila plasman u polufinale.

Najefikasnija na utakmici protiv Danske sa osam golova bila je Sanja Damnjanović, koja je ocenila da su ona i njene saigračice demonstrirale silu i brzinu protivnicama.

"Presrećna sam, kao i sve moje drugarice, što smo ostvarile istorijsku pobedu. Dugo godina smo bili u senci Danske i njihovog brzog rukometa, ali ovog puta smo im demonstrirali silu i brzinu. Dobre smo bile u odbrani, postigli par lakih golova i, što je najvažnije, igramo sve bolje. Sada moramo da se smirimo, ako je to moguće", rekla je Sanja Damnjanović.

Reprezentativke Srbije bile su ljute posle utakmice na suđenje arbitara iz španije Marina Ljorentea i Garsiju Seradilju.

"Navikla sam da igram protiv sudija pa se nisam mnogo potresla zbog cele situacije, pogotovo što smo pobedili. Ne želim više da ih komentarišem, nismo očekivali da suđenje bude u našu korist već jednostavno pravično. Najbitnije od svega je da smo dokazali da Srbija zna da igra rukomet, iako mnogi sumnjaju u to", istakla je Jelena Popović.

Golman reprezentacije Srbije Katarina Tomašević bila je sa 17 odbrana jedna od najzaslužnijih za pobedu protiv Danske.

"San je ostvaren, ali moramo još da se borimo za polufinale. Ovo je bilo fantastičnih 60 minuta za nas i presrećna sam. Posle remija sa švedskom nismo spavale cele noći, što se izgleda i isplatilo na kraju", rekla je kroz osmeh Katarina Tomašević.

Srbija će u četvrtak od 18.10 u beogradskoj Areni igrati protiv Francuske u poslednjem kolu Grupe jedan druge faze Evropskog prvenstva.

Beta

Pogledajte još
Ostavite komentar

Vaša e-mail adresa neće biti postavljena.