Dete se izgubilo u snegu od pola metra na Goliji

SJENICA - Hrabro srce!
Dvanaestogodišnji Aleksandar Komatina, čija je kuća duboko u planini Goliji, preksinoć se u poslednji čas, promrzao i na izmaku snaga, spasao iz smetova i mećave koja je zahvatila planinu.

Aleksandar je iz škole u selu Osaonica ispod Pešterske visoravni krenuo kući. Na planinu se, međutim, ubrzo spustila žestoka oluja.

Zatvorena škola

- Sam se satima probijao zavejanim putem... Kroz šumu, boreći se s hladnoćom, vetrom... Kako mu je bilo samo on zna. Jutros smo se čuli s njegovima, kući je stigao zaleđenih pantalona i čizama, jakne, usne su mu već bile poplavele od hladnoće, prag je prekoračio bukvalno zadnjim snagama... Samo koji minut kasnije na planinu se spustio mrak - ispričala nam je juče Melka Zornić, Aleksandrova nastavnica iz Osnovne škole „Dositej Obradović“ u selu Osaonica.

Tokom prošle noći nova oluja spustila se na Goliju, sneg je premašio pola metra, smetovi zavejali puteve. Mali Aleksandar nije juče ujutru mogao da dođe u školu.

- Onaj ko nije doživeo mećavu na Goliji, Pešteru, ne zna šta je oluja. Aleksandar se spasao samo zahvaljujući svojoj izdržljivosti. On svakog dana pešači satima, a to mu ne smeta da bude odličan đak - kaže nastavnica Zornić.

Pogledajte još