Exita će biti na leto 2013. i trajaće dan duže nego prethodnih godina

- Exit festival je u prethodnih dvanaest godina prešao dug put. Od nultog Exita u 100 revolucionarnih dana na novosadskoj plaži do jednog od najvećih svetskih i evropskih muzičkih festivala i najznačajnijih srpskih brendova - navodi Dušan Kovačević, strateški direktor i jedan od osnivača festivala.

Uprkos brojnih glasinama i ranijim izjavama organizatori, naredni festival ipak će biti održan ali sa značajnim koncepcijskim unapređenjima.

- Jedna od novina je uvođenje nultog dana festivala, koji će se pored Tvrđave, odigravati i u gradskom jezgru Novog Sada - dodao je Ivan Milivojev, jedan od osnivača festivala i član UO evropske festivalske ascocijacije.

Namera organizatora je da festival bude postavljen kao “open source” platform za sve kreativne inicijative u zemlji i inostranstvu, a sve u cilju njihovog integrisanja u dalji rast i razvoj osnovne ideje i filozofije Exit festivala, navodi se u saopštenju organizatora.

Festival je postao i jedan od važnih motora ekonomskog razvoja Novog Sada. Svake godine, posetioci EXIT-a doprinose srpskoj turističkoj privredi sa oko 15 miliona eura. Procena je da su na ovaj način, posetioci festivala, „investirali“ u Srbiju preko 100 miliona eura, a da će u narednih 10 godina festival privući još veća devizna sredstva.“ – dodao je Kovačević.

Okrenuti budućnosti

I pored svega navedenog, jedini način da EXIT ostane među najboljim evropskim festivalima, je da se konstantno menja i inovira. Festival mora da iznova preispituje sebe, da se promišlja, menja, ponekada radikalno (kroz revoluciju) ponekada odmereno (kroz evoluciju). Promene su jedina konstanta koja postoji i mi im idemo u susret. Verujemo u promene i polazimo sami od sebe.“ izjavio je Miloš Ignjatović marketing direktor i jedan od osnivača festivala.

(R)Evolucija počinje!

Prodaja ulaznica - Exit 2013

EXIT TRIBE:
U skladu sa dosadašnjom praksom, verni posetioci koji se tradicionalno odlučuju da već u decembru kupe ulaznicu za festival, prvi će moći da po najpovoljnijoj ceni od 4990 dinara dođu do petodnevnog paketa ulaznica. Prodaja ulaznica za Exit Tribe je počela i traje do 25.12.2012.

PROMO ULAZNICE:
Svi ostali koji do sada nisu bili na Exit-u ili su svoju ulaznicu kupovali u slobodnoj prodaji moći će da već 21.12.2012. od 12h takođe dođu do svojih ulaznica po najpovoljnijoj ceni od 4990 dinara. Veoma limitiran broj ulaznica po ovoj ceni biće dostupan preko web sajta gigstix.com. Najbrži i najodlučniji će na taj način doći do ulaznice sa popustom od skoro 60% u odnosu na punu cenu paketa koji će biti dostipan u danima pred festival. Puna cena za Exit 2013 će iznositi 11990 dinara.

Pogledajte još