Bolesne životinje u Kruševcu izbacuju na hladnoću i sneg, jer komšijama smeta njihovo prisustvo!

Predsednica Udruženje za zaštitu životinja ORPAK Lela Bucek je izjavila da se u tom stacionaru, između ostalih, nalaze i dve povređene kuje, jedna sa smrskanom i druga sa slomljenom karlicom, koje bi uskoro trebalo da budu operisane, prenosi sajt "Životinje.rs".

Prema rečima Lele Bucek, Kruševljani koji žive u blizini stacionara počeli su još u maju da negoduju zbog toga što se napuštene životinje nalaze u njihovom neposrednom okruženju, jer su najpre, kako kaže Bucek, mislili da je reč o azilu.

"Pisali su prijave komunalnoj inspekciji, koja je utvrdila da sve radimo po zakonu, a zatim su zvali i vlasnike kuće koji žive u Nemačkoj, kako bi nas iselili", kaže Bucek, dodavši da su im, kada to nije dalo rezultate, prozori razbijeni kamenicama.

Nakon višemesečnog negodovanja komšija, udruženje za zaštitu životinja moraće do 25. decembra da napusti prostorije u Ulici Stojana Protića i nađe privremeni smeštaj za životinje, pošto su im to naložili vlasnici, koji su na kraju ipak podlegli pritiscima.

"Apelujemo na sugrađane da privremeno zbrinu životinje koje su vakcinisane, a udruženje će snositi sve troškove ", kaže Bucek.

Ona je dodala da članovi udruženja aktivno traže drugi prostor, ali da selidba po zimi neće biti laka, pogotovo kada je reč o povređenim životinjama.

ORPAK, koji se finansira od donacija građana, ima deset volontera koji se brinu o životinjama, a za dve i po godine postojanja zbrinuo je i udomio oko 800 napuštenih životinja.

Ovo je samo jedan u nizu problema sa kojima se
suočavaju borci za zaštitu životinja koji su primorani da se dovijaju na razne načine i ulažu nadljudske napore kako bi pomogli ugroženim i bolesnim životinjama. Za njihove probleme država očito nema mnogo sluha, ali je u svemu tome najporažavajuće nerazumevanje, nesolidarnost i netolerancija običnih građana kojima radi ličnog komoditeta ne smeta da neka druga, takođe živa bića, budu izložena najgorim uslovima - bolesti, gladi, hladnoći, pa čak i svirepom zlostavljanju.

O slučajevima mučenja, pa čak i ubijanja životinja, kojih je sve više u poslednje vreme, pisao je i portal Nadlanu.com.

Pročitajte još:
Monstruozno: Na Zemunskoj pijaci lopatom ubio četiri šteneta na očigled građana
U Beogradu se nastavlja nasilje nad životinjama: Pas bačen u šaht

Profesor ubio psa pred đacima

Pogledajte još