Košarkaši Partizana spremni za najvažniji meč sezone

Crno-belima je za plasman u drugu fazu takmičenja sutra potrebna pobeda sa više od pet poena razlike, kao i da Bešiktaš u Istanbulu izgubi od Lijetuvos Ritasa.

"Naravno da smo spremni za utakmicu. U glavi nam je samo da pružimo sve od sebe i probamo da se plasiramo u Top 16, što bi bio veliki uspeh za ovu mladu ekipu. Ne zavisimo samo od sebe, nadamo se pozitivnom ishodu u Istanbulu, ali ne razmišljamo o tome. Želimo samo da pobedimo Bamberg", rekao je kapiten Partizana Vladimir Lučić, uoči poletanja sa beogradskog aerodroma "Nikola Tesla".

Svi igrači Partizana i članovi stručnog štaba jutros su, uprkos gustom snegu i gužvi u saobraćaju, na vreme stigli na beogradski aerodrom, odakle su odleteli direktno u Frankfurt. Do Bamberga im, potom, predstoje dva i po sata vožnje autobusom.

Lučić je kazao da je čuo da crno-bele u Nemačkoj čeka "vruć" teren.

"Čuli smo da je tako, ali to nije ni blizu atosfere u Pioniru. Posle nas imaju najbolju publiku u grupi. Njihova najveća prednost je što igraju svih 40 minuta, to su pokazali u Beogradu kada su nas u poslednja dva minuta prestigli, iako smo mi vodili sve vreme. Želimo da ceo meč odigramo u kontinutitetu i bez oscilacija", istakao je Lučić.

Partizan je u Evroligi poslednji put na gostovanju pobedio Armani u Milanu prošle sezone, ali je Danilo Anđušić rekao da bi to moglo da se desi u Nemačkoj.

"Tada smo preokrenuli, ali bih sada više voleo da bude bez toga, nego ako je moguće da vodimo sve vreme", rekao je 21-godišnji bek uz osmeh.

"I ove sezone smo mnogo puta bili blizu pobede u gostima. Spremni smo i mislim da smo sazreli da dobijemo najvažniji meč u Evroligi ove sezone. Samo nas pobeda vodi dalje i idemo na nju. Očekuje nas težak meč. Oni su odlična ekipa, što su i pokazali u Beogradu. Idemo da odigramo što je bolje moguće", dodao je Anđušić.

Francuski plejmejker Leo Vesterman kazao je da bučni navijači Bamberga ne bi trebalo da budu problem crno-belima.

"Ovo je najvažnija utakmica i spremni smo. Znamo da imaju bučnu publiku, ali naši navijači su najbolji na svetu i znamo kako se igra u takvoj atmosferi. Biće teško, spremni smo za rat. Znam da su nam oscilacije u igri problem, ali to je problem svih mladih ekipa. Sada moramo da odigramo 40 minuta u kontinuitetu. Znamo da će biti teško", rekao je Vesterman.

Centar crno-belih Dejan Musli, koji zbog virusa nije trenirao od utakmice s Barselonom prošlog četvrtka, juče je radio sa saigračima, a trener Duško Vujošević rekao je da se mladi košarkaš oseća "dosta dobro".

Utakmica u Bambergu je prva u seriji od četiri uzastopna gostovanja za Partizan. Posle tog meča, crno-beli će leteti direktno u Budimpeštu na duel sa Solnokom u Jadranskoj ligi.

Beta

Pogledajte još