Radnik Тelenora pokušao da skine listing s Dačićevog telefona

Dačić je na sednici skupštinskog odbora za odbranu i unutrašnje poslove rekao da ga je nedavno, tokom boravka u inostranstvu, BIA obavestila da je neko pokušao da skine listing sa njegovog telefona.

"U pitanju je radnik Telenora i to je učinio slučajno. Nisu znali da je moj telefon", kazao je Dačić i naglasio da takve stvari moraju da budu sprečene, prenosi Tanjug.

Prema njegovim rečima u telefonskoj komunikaciji "ionako ništa ne može da se sazna", ali je reč o principu i zato mora da se osmisli sistem koji će onemogućiti zloupotrebe.

"Ako su u ovoj državi, što se tiče komunikacija, ugroženi predsednik države, predsednik i potpredsednik Vlade ili direktor policije, šta onda da kažu građani", rekao je Dačić.

On je ocenio da se uvidom u listing telefonskih razgovora ništa ne može saznati, ali da je reč o "principu i nemogućnosti da iko bude iznad sistema".

Dačić je dodao da se mora osmisliti sistem koji će onemogućiti zlouopotrebu prisluškivanja, listinga telefonskih razgovora i utvrđivanja lokacije.

Na pitanje Ostojića o hapšenjima koja se najavljuju u pojedinim medijima, Dačić je rekao da to nije profesionalno i upitao ko će snositi posledice ako neko pobegne.

"Važno je znati ko odaje te informacije. Nije profesionalno da se u medijima objavljuje da će neko biti uhapšen jer ko će posle snositi posledice ako neko pobegne", kazao je Dačić.

Odbor je jednoglasno usvojio izveštaje o radu MUP-a od aprila do juna i od jula do septembara ove godine.

Sednici Odbora prisustvovali su direktor policije Milorad Veljović, državni sekretar u MUP-u Vladimir Božović, načelnik sektora za vanredne situacije MUP-a Predrag Marić.

Pogledajte još