Smrzavanje: U Srbiji do minus 20, bolje od sledećeg četvrtka

Minimalna temperatura od -16 C do -9 C, lokalno po kotlinama i na visoravnima i do -20 C, najviša dnevna od -8 C do -2 C, saopštio je Republički hidrometeorološki zavod. U Beogradu sutra ujutru veoma hladno sa umerenim, na širem području grada i jakim mrazem. Tokom dana pretežno sunčano, ljavlja Tanjug.

Vetar slab zapadni, jugozapadni, krajem dana umeren jugoistočni.

Minimalna temperatura oko -9 C, na širem području grada i do -15 C, najviša dnevna oko -2 C.

Izgledi vremena za Srbiju u narednih sedam dana - do 20. decembra

U petak ujutru veoma hladno sa umerenim i jakim mrazem. Tokom većeg dela dana malo i umereno oblačno i suvo uz porast dnevne temperature. Južni i jugoistočni vetar u pojačanju. Krajem dana i u toku noći naoblačenje, ponegde sa slabim padavinama uglavnom u zapadnim i severnim krajevima.
Kiša, ledena kiša, na višim planinama sneg. U Timočkoj krajini povremeno sa snegom.

U subotu u većem delu toplije, sem Timočke krajine. Pre podne umereno oblačno, posle podne i krajem dana oblacno mestimično sa kišom, u višim planinskim predelima i u Timočkoj krajini sa snegom, u istočnim krajevima moguca je pojava ledene kiše. U košavskom području duvaće umeren i jak jugoistočni vetar.

U nedelju pre podne oblačno, mestimično sa kišom, na planinama i u Timočkoj krajini sa snegom. Vetar u slabljenju. Posle podne delimično razvedravanje, prvo na severu i zapadu.

U ponedeljak umereno oblačno i suvo, krajem dana naoblačenje sa padavinama prvo u severnim i zapadnim krajevima kiša, u višim predelima susnežica i sneg.
U utorak i sredu oblačno sa susnežicom i snegom u većini krajeva.
U četvrtak prestanak padavina.

Pogledajte još