Klub "Privrednika" izabrao novog predsednika: Miodrag Kostić nasledio Branislava Grujića

U saopštenju dostavljenom Tanjugu, navedeno je da su članovi "Privrednika“ na zasedanju usvojili godišnji izveštaj o radu, izabrala nove organe upravljanja i primili nove članove.

Pomenuta skupština je podržala realizaciju politike države Srbije na putu evropskih integracija, povećanja konkurentnosti domaće privrede i borbe protiv korupcije.

Skupština „Privrednika" je naglasila da je tokom godine, kroz rad članova Kluba koji su istovremeno i članovi Nacionalnog saveta za privredni preporod, primetno poboljšana komunikacija privrednika sa Vladom Srbije.

Privrednici su predložili set mera ekonomske politike koji će omogućiti značajno popravljanje privrednog ambijenta i otklanjanje nekih sistemskih zastoja, najviše kroz Zakon o uređenju prostora, građevinskom zemljištu i izgradnji koji je do sada kočio građevinsku delatnost.

Zalažući se za maksimalnu uključenost realnog sektora u procese definisanja konkretnih politika i mera, članovi Kluba koji reprezentuju sve privredne delatnosti, dogovorili su se, takođe, da prate i aktivno doprinose kreiranju poslovnog ambijenta koji mora postati znatno atraktivniji za investiranje.

Članovi Izvršnog odbora" Privrednika“ su Ivana Veselinović, Miodrag Babić, Vojin Lazarević, Slobodan Petrović, Goran Perčević i Nebojša Šaponjić, dok sastav Nadzornog odbora nije menjan pošto su reizabrani Dragoljub Vukadinović, Gojko Muhadinović i Ratko Zatezalo.

U članstvo Kluba primljeni su Dobroslav Bojović, generalni direktor preduzeća "Napred“ i Darko Bajčetić, predsednik odbora direktora "Centroproizvoda“.

Članovi Skupštine su odlučili i da nastave sve humanitarne aktivnosti Kluba, uključujući baštinjenje delovanja Srpskog privrednog društva "Privrednik“ (1897-1947) i dodelu stipendija za 320 najboljih djaka i studenata sa blizu 400.000 evra

Od maja 2010. do decembra 2012. godine Klub je obezbedio 400 hiljada evra pomoći onima kojima je ona bila najviše potrebna.

U prethodnom mandatu sprovedeno je 15 humanitarnih akcija (od kojih su najveće akcije za Trgovište, uređenje Bulevara kralja Aleksandra u Beogradu, posle zemljotresa u Kraljevu i „Bitka za bebe“) u kojima je, pod pokroviteljstvom Kluba, obezbedjeno preko 300 hiljada evra pomoći

(B92)

Pogledajte još