Đilas oživljava (Eks)Pres: Antonije Kovačević urednik novog lista

Antonije Kovačević biće glavni urednik novih dnevnih novina, koje će se zvati "Ekspres", a piše Kurir.

Kovačević je već najavio da će napustiti portal Telegraf, gde je glavni urednik, kako bi vratio pod kapu predsednika DS i gradonačelnika Beograda i pokrenuo Ekspres od 15. januara. On je već danas bio je u prostorijama ugašenog dnevnika Press, koji su ortački držali Dragan Đilas i uhapšeni Miroslav Mišković.

- Antonije je dolazio u redakciju Pressa i rekao nam je da se ništa ne brinemo, pošto će on da vodi nove novine u kojima ćemo svi biti dobro došli, gde ćemo imati dobre i redovne plate. Obećao je da će Ekspres početi da izlazi posle Nove godine, oko 15. januara - rekao je za Kurir jedan od novinara, koji svaki dan dolaze u prostorije ugašenog Pressa i čekaju kada će im Đilas i Mišković isplatiti nekoliko zaostalih plata, koje su obećali, ali koje nikako ne stižu.

(old_image)

Zanimljivo je i da je Danka Novović, supruga Antonija Kovačevića u vreme dok je on bio glavni urednik tabloida Alo i dok je žestoko napadao tadašnjeg lidera DS i predsednika Srbije Borisa Tadića, postala ni manje, ni više nego glavni menadžer za informisanje Grada Beograda, bez ikakvog prethodnog iskustva. Đilas je i dan danas drži na tom mestu.

(Kurir)

Pogledajte još