Eros Ramacoti

Čovek koji je proslavio italijansku kanconu, Eros Ramacoti, održao je koncert na stadionu Vojvodine u Novom Sadu pred desetak hiljada ljudi. I pored toga što su tribine bile delimično popunjene, italijanski šarmer priredio je nezaboravan koncert. Intimna atmosfera, bez gostiju i specijalnih efekata. 
Koncert je trajao više od dva sata, a Ramacoti se pri svakom aplauzu zahvaljivao na srpskom jeziku.  Publika mu je uzvratila pevajući pesme s njim na italijanskom jeziku. Eros Ramacoti svirao je i akustičnu i električnu gitaru, a u zvucima njegove muzike uživala je publika svih generacija. Na kraju jedan bis i neizbežna pesma koja je proslavila Ramacotija “Musica e”. Veliki događaj za ljubitelje Ramacotijeve muzike i koncert koji će pamtiti i oni koji nisu veliki fanovi njegovog muzičkog izraza. 
Eros je do sada prodao više od 36 miliona ploča. Poznati su njegovi singlovi; „I belong to you“ snimljen  sa američkom pevačicom Anastazijom, „Adesso tu“, „Cose della vita“, "Se bastasse una cancone“...

Pogledajte još