Dačićev broj telefona zaštićen, sledi istraga oko "procurelog listinga"

Svaki pristup podacima iz telefona premijera Srbije Ivice Dačića, uključujući i listing, je onemogućen, budući da njegov broj ima status zaštićenog i takav pokušaj, bilo da je slučajan ili nameran, dojavljuje se kao alarm, saopšteno je danas iz kompanije Telenor.

SAZNAJ: Radnik Тelenora pokušao da skine listing s Dačićevog telefona

U takvim slučajevima sistem sam sprečava takve aktivnosti, poručili su iz te kompanje povodom jučerašnje izjave Dačića da je "nedavno jedan radnik Telenora slučajno pokušao da skine listing sa njegovog telefona ne znajući o čijem telefonu je reč“.

"U interesu štićenih lica, prethodna informacija o tome da je broj zaštićen nije dostupna našim zaposlenima. Naš zaposleni rutinski je proveravao ugovore korisnika radi produženja ugovorne obaveze i tom prilikom pokušao da pristupi podacima o korisniku, ne znajući da je reč o zaštićenom broju", navedeno je u saopštenju Telenora.

Objašnjeno je i da su po redovnoj proceduri nadležnim službama Srbije predočene sve činjenice, a da je službeni postupak završen u najkraćem roku.

Iz te kompanije saopštavaju i da je u toku interni postupak u okviru kojeg će biti sagledani svi aspekti tog slučaja i preduzeti odgovarajuće korake.

Telenor će, kako se dodaje, kao i do sada nastaviti da posluje u skladu sa Zakonom o zaštiti podataka o ličnosti, kao i svim pozitivnim propisima Srbije.

Izvor: Tanjug

Pogledajte još