Biznis bez granica: Mišković poslovao i sa ministrom bezbednosti BiH?

Mišković je, kako se navodi, 2007. godine preko svojih kompanija "Delta M“, a kasnije “Delta Real Estate” ušao u posao sa Radončićem, koji je "bivši“ vlasnik "Avaz Roto-preša“.

Mišković i Radončić potpisali su ugovor o osnivanju “Prezident nekretnina” u junu 2007. godine, a ugovor je menjan u još dva navrata nakon toga.

Prema registraciji u Sarajevu, u februaru 2008. godine, “Delta Real Estate” je posedovala pedeset procenata preduzeća, Radončićev “Avaz Roto-preš” 25 posto, a još 25 posto posedovala je ofšor kompanija registrovana na Belizeu “Vanity International Corporation“.

Prvi zajednički poslovni poduhvat Miškovića i Radončića, odnosno njihove kompanije "President nekretnine“ bila je kupovina atraktivne lokacije stare železničke stanice u Tuzli radi gradnje stambeno-poslovnog centra.

Međutim, kako ni Mišković, a ni Radončić nisu imali "gotovog“ novca za ulazak i realizaciju projekta vrednog tridesetak miliona maraka, za pomoć su se obratili Komercijalnoj banci a.d. Beograd.

Odobren im je kredit od desetak miliona KM, a kao garant iza Miškovića i Radončića stao je tadašnji Telekom Srpske, tvrdi nedeljnik.

(Tanjug)

Pogledajte još