Milica Mandić: Oduševljeni smo pripremama u Brazilu

"Sjajno što je Olimpijski komitet organizovao dolazak u grad gde će se za četiri godine održati Olimpijske igre. Ministarstvo sporta i OKS su učinili mnogo da se tekvondo razvija u našoj zemlji i ovo je samo još jedan način da pokažu da brinu o sportistima", rekla je Mandićeva.

Ona je istaka da je atmosfera u ekipi odlična uprkos zahtevnim treninzima.

"Veoma su teški treninzi, sve je dobro i odlično smo se prilagodili. Atmosfera u timu je sjajna, družimo se između treninga budući da je ekipa mlada i perspektivna“, zaključila je Mandićeva.

Trener tekvondista Dragan Jović rekao je da je ekipa završio bazični deo pripreme u Rio de Ženeiru, i dodao da je su u planu sparing treninzi sa najboljim tekvondoistima Brazila.

"Bazične pripreme smo započeli još u Beogradu pre pet nedelja. Imaćemo dan pauze koji ćemo da iskoristimo kako bismo se oporavili od napornih treninga. Do kraja priprema smo organizovali sparinge sa najboljim takmičarima Brazila", rekao je Jović.

"Dogovorili smo se sa tehničkim direktorom njihovog Saveza da drugi deo priprema odradimo zajedno, što je izuzetno bitno za nas u ovoj fazi treninga", dodao je on.

Glavni trener srpskih tekvondista rekao je da su svi oduševljeni što je OKS organizovao dvonedeljne pripreme u Brazilu.

"Naši takmičari su se potpuno uklopili u režim rada i uveren sam da će im pripreme koristiti za nastavak sezone. Zahvalni smo što je Olimpijski komitet Srbije, kao i Ministarstvo sporta, obezbedilo ovako dobre uslove za treniranje, jer to je jedini način da opet postignemo uspehe", kazao je Jović.

Na pripremama u Brazilu, pored Mandićeve i Jovića u ukipi su još Tijana Bogdanović, Damir Fejzić, Dragana Gladović, Stojan Rabijac, kao i kondicioni trener Dragan Jablan i fizioterapeut Marko Bukvić.

Beta

Pogledajte još