Srbija veličanstvenom pobedom prošla u polufinale!

Naše rukometašice večeras će u slučaju pobede obezbediti prolaz u polufinale što je najveći uspeh našeg ženskog rukometa kako nosimo naziv Srbija.

Čak pet naših rukometašica igra u francuskim klubovima, pa je prema rečima selektora Boškovića igra Francuske reprezentacije odlično analizirana.

Sve svetske kladionice dale su veće šanse Francuskinjama za pobedu u večerašnjem meču, ostaje da vidimo može li Srbija opet da iznenadi favorita kao protiv Danske.

SRBIJA: Tomašević (17 odbrana), Kačarević, Krpež, Popović 2, Lekić 1, Damnjanović 2, Erić, Rajović 5, Pop-Lazić, Ognjenović 4, Filipović 1, Nišavić, Milošević 1, Stoiljković, Lišćević 2 , Dmitrović.

FRANCUSKA: Pradel, Darlo (sedam odbrana), Danset 1, Njitam 1, Eglon 1, Pino 3, Mendi, Budin 3, Gnabuju, Bruno, Dembele 1, Goirani, Terve 2, Pižo, Sinja 4, Lekraber 1.

Isključenja: Srbija 2, Francuska 3. Sedmerci: Srbija 3/2, Francuska 3/2.

Na početku su intonirane himne, a uvodni minuti su protekli u znaku golmana obe reprezentacije, a prva je povela Francuska sa 1:0, a naša reprezentacija je držala priključak pa je rezultat u 10.minutu bio 4:3 bio za Srbiju.

Katarina Tomašević je fantastična na golu Srbije i skupila je 10 odbrana za samo 22 minuta igre.

Selektor Francuske zatražio je tajmaut u 15.minutu posle serije Srbije od 2:0, a najefikasnija u našim redovima je trenutno Svetlana Ognjenović.

Nije pomogao tajmaut Francuskoj, jer je Srbija novom serijom napravila još veću razliku i povela 8:4.

Neverovatno dobru odbranu igraju naše rukometašice jer su primile samo 5 golova za 28 minuta.

(old_image)

Važnost meča kao da je paralisala igračice Francuske, pa osim početne prednosti nikako ne mogu da povežu naše redove, dok naša reprezentacije igra pametno i koristi svaku priliku da postigne gol.

Katarina Tomašević dovodi do ludila igračice Francuske svojim bravurama na golu, a Srbija se odlepila na plus pet dva minuta pred kraj poluvremena.

Drugo poluvreme počelo je brzim golom Francuske, ali Srbija je odmah vratila golom Sanje Rajović.

Nešto slabija igra naših devojaka iskoristila je Francuska da se približi na minus dva u petom minutu nastavka.

Francuska je serijom od 6:1 stigla do preokreta u 38.minutu utakmice.

Počele su naše devojke da igraju dobro, pa su uspele u nastavku da se vrate u utakmicu, u "Kombank Areni" je prava rezultatska klackalica, jer niko ne uspeva da napravi više od jednog gola razlike u nastavku.

Puno grešaka su napravile naše rukometašice i ispustile priliku da steknu ozbiljniju prednost, tako da je rezultat i pet minuta pred kraj bio nerešen.

Svetlana Ognjenović tri minuta pred kraj donosi prednost Srbiji od 18:17, a Katarina Tomašević je uspela da odbrani zicer što je izazvalo erupciju oduševljenja u "Kombank Areni" u kojoj se ori "Srbija, Srbija!".

Francuska promašuje sedmerac na minut ipo do gola i Srbija je sve bliže prolazu u polufinale!

KATARINA TOMAŠEVIĆ! Ponovo sjajna Katarina skida zicer! I opet! Dva zicera brani Katarina Tomašević!

18:17 za Srbiju!

SRBIJA JE U POLUFINALU!!!

Protivnik naše reprezentacije u polufinalu biće Crna Gora.

- Imamo najbolje devojke na svetu. Trudićemo se da pobedimo i u polufinalnu - rekao je selektor Bošković.

Jedna od najboljih u našim redovima Sanja Rajović koja je postigla pet golova zračila je optimizom i pozvala je sve da napune "Arenu" u meču protiv Crne Gore kako bi se domogli finala.

- Srce je preovladalo, izginule smo na terenu i idemo dalje - poručila je Katarina Tomašević, heroj pobede nad Francuskom.

Pogledajte još