Ranjeni orao

Film "Ranjeni orao", poput serije, nastao je adaptacijom istoimenog romana koji potpisuje Mir-Jam, odnosno srpska spisateljica Milica Jakovljević koja je pisala pod tim pseudonimom. Mir-Jam je autorka više romana koji već decenijama plene pažnju čitalačke publike. U godinama kada su se pojavljivali, bili su to prvi bestseleri kod nas. Najpoznatije delo autorke, bez sumnje, jeste roman "Ranjeni orao", koji je više puta dramatizovan za izvođenje u pozorištu i na televiziji. Od poznatijih je Mihizova adaptacija u režiji Soje Jovanović koja je svojevremeno izazvala veliku pažnju javnosti. 

Reditelj Zdravko Šotra ("Boj na Kosovu", "Braća po materi", "Zona Zamfirova", "Ivkova slava" itd.), takođe se odlučio da adaptira roman "Ranjeni orao", najpre u vidu sedamnaest epizoda TV serije, a zatim i kao celovečernji igrani film koji će, kako je najavljeno, biti nešto drugačiji od onoga što su gledaoci gledali na RTS-u. 

U centru radnje filma "Ranjeni orao", kao i serije, jeste mlada žena Anđelka koja u potrazi za ljubavlju i svojim mestom u društvu dolazi u sukob sa konzervativnim shvatanjima patrijarhalne sredine.

Pogledajte još