Hrvati nezadovoljni odlukom UEFA: Zato Srbija nije izbačena iz svih takmičenja?

Hrvatski mediji šokirani su odlukom Kontrolne i Disciplinske komisije UEFA da novčano kazni Fudbalski savez Srbije s 80.000 evra i jednom utakmicom igranja bez prisustva publike u kvalifikacijama mladih reprezentacija za Evropsko prvenstvo 2015.

Mediji u Zagrebu tvrde "da je Srbija preblago kažnjena" i pitaju se "zašto Srbija nije izbačena iz svih takmičenja zbog rasizma". Čak se ističe da su pojedini igrači i treneri našeg tima preblago kažnjeni zbog incidenata na meču sa Engleskom u Kruševcu u baražu mladih reprezentacija za plasman na EP 2013, piše "Kurir".

Hrvatski mediji u svojoj netrpeljivosti prema Srbiji idu toliko daleko da navode da je seniroska selekcija naše zemlje morala da bude izbačena iz kvalifikacija za SP 2014. godine, iako je ovo takmičenje pod ingerencijom FIFA-e. Srbija i Hrvatska nalaze se u istoj grupi kvalifikacija za SP, a prvi meč ove selekcije je na programu je u martu naredne godine u Zagrebu.

Svi hrvatski portali ne mogu da se načude odlukama UEFA-e i tvrde da je odlučujuću ulogu odigrao prvi čovek evropske "kuće fudbala" Mišel Platini, koji je navodno u prijateljskim odnosima s čelnicima FSS.

"Komšije" su ogorčene jer je Platini prilikom nedavne posete Zagrebu zatražio od tamošnjih vlasti žestoku borbu protiv hrvatskih huligana i zapretio Hrvatskoj izbacivanjem iz svih fudbalskih takmičenja ako se incidenti na utakmicama nastave.

Pogledajte još