Završeno saslušanje Miroslava Miškovića, još se ne zna da li će se braniti sa slobode ili pritvora

"Blic" saznaje, da će Tužilaštvo za organizovani kriminal tražiti od sudije za prethodni postupak pritvor za trojicu prvo osumnjiičenih, kao i za većinu ostalih osumnjičenih. Pošto sasluša Miškovića tužilaštvo će doneti odluku da li će pokrenuti istragu protiv njih i da li će tražiti da im se odredi pritvor.
O pritvoru će odluku doneti sudija za prethodni postupak, koji može da im odredi pritvor za početak do 30 dana, može da im odredi kućni pritvor, ili da ih pusti da se brane sa slobode.

Pre njega ranije danas je saslušan vlasnik "Nibens grupe", "Šer korporacije" i PZP Niš Milo Đurašković, i Miškovićev sin Marko, a juče sedmorica osumnjičenih da su zajedno sa njima izvršili zloupotrebe sa putarskim preduzećima, rekao je Tanjugu Đuraškovićev branilac Zoran Ateljević. Đurašković je saslušavan od 13:30 do 18:00 sati.

Miroslav Mišković i njengov sin Marko uhapšeni su juče u sedam ujutru. Sa njima su uhapšeni i Milo Đurašković, vlasnik "Nibensa", kao i bivši direktori Preduzeća za puteve (PZP) Niš Milutin Gašević i Zoran Mihailović, predsednik Skupštine akcionara PZP Niš Dejan Jevtić i direktor "Delta brokera" Predrag Filipović.

Pogledajte još