Srpske dame presrećne zbog plasmana u polufinale

"Već sam jednom rekla na ovom prvenstvu da sam ostvarila najveću pobedu u karijeri, ali je ovo sada još veća. Napravile smo istorijski uspeh, iznenađenje. Katarina Tomašević je po ko zna koji put bila fenomenalna. Samopouzdanje nam je na visokom nivou i svašta može da se desi u nastavku", rekla je kapiten Andrea Lekić posle pobede sa 18:17 u beogradskoj Areni.

Junak u pobedi nad Francuskom Katarina Tomašević, koja je utakmicu završila sa 17 odbrana, kazala je da je u poslednja dva kontranapada protivnica zabeležila "dve najbitnije odbrane u karijeri".

Sanja Damnjanović je rekla da je njena ekipa odigrala odbranu "za udžbenike".

"Sreća pa se sutra ne igra utakmica jer ne znam ko će spavati posle ovoga. Biće snage, sigurno, za još dve utakmice. Šokirane smo, pokazale smo koliko smo želele uspeh, išle smo korak po korak. Pokazali smo, pre svega, kako se igra odbrana - za udžbenike", rekla je Sanja Damnjanović.

Jelena Popović je kazala da je njena ekipa zaslužila da proslavi pobedu jer je "rasturila" protivnika.

"Poslednja dva minuta utakmice su bila najstresnija u mom životu, ne znam da li je bilo gore nama na klupi ili onima na terenu. Sada ćemo da proslavimo ovaj uspeh, pošto smo ih rasturili. U polufinalu nas očekuje Crna Gora i to će biti pravi mali balkanski derbi", kazala je Jelena Popović.

Beta

Pogledajte još
Ostavite komentar

Vaša e-mail adresa neće biti postavljena.