"Aerosmith" u junu, a "Green Day" 26. maja u Beogradu!

Kako „Novosti“ saznaju iz izvora bliskih pomenutim muzičarima, „Aerosmit“ koji zovu „najboljim rokenrol bendom Amerike“ (mada su poznati kao „zločesti momci iz Bostona“, iako niko od članova grupe nije iz tog grada), održaće samostalni koncert u junu, na Ušću, u okviru drugog po redu „Belgrejd koling festivala“.

Umesto četiri dana, koliko je trajao letošnji „Belgrejd koling“, festival će sledeće godine imati samo dve večeri, sa dva velika koncerta. Prvi će biti onaj grupe „Aerosmit“, koja će osim proverenih hitova iz 42 godine duge karijere („Walk this Way“, „Love in an elevator“, „What it takes“ ili „I don’t n want to miss a thing“) predstaviti i pesme sa svog 15. studijskog albuma „Music from another dimension“, objavljenog prošlog meseca. Koje je to drugo veliko ime, organizator makedonska „Avalon produkcija“ još ne otkriva. Predvođeni Stivenom Tajlerom, čovekom koji ima veća usta od Mika Džegera, „Aerosmit“ su najprodavaniji američki rok bend svih vremena - do sada su im albumi otišli u više od 150 miliona kopija širom sveta.

Što se tiče „Grin deja“, koji bi trebalo da svira na Kalemegdanu, najverovatnije će nastupiti 26. maja. Ne bi to bio nikakav problem, da samo nedelju dana ranije, 19. maja na Ušću, ne nastupa dugoočekivani „Dipeš mod“. Ovako, možda, za kalifornijske pank-rokere (za koje je Stiv Digl iz „Bazkoksa“ po upoznavanju rekao: „Nisam imao pojma ko su oni. Ali pankeri nisu“) ne bude bilo previše interesovanja, isključivo zbog cene karata. Ali, to je već do organizatora.

Pogledajte još