Novi poraz Lejkersa

Atlanta je pobedom protiv Šarlota 113:90 nanela gostima 10 uzastopni poraz, Njujork je savladao Los Anđeles Lejkerse sa 116:107, što je jednom od najboljih timova u ligi četvrta izgubljena utakmica u nizu, dok je Portland sa 98:90 bio bolji od San Antonija.

Atlantu su do 11 pobede u poslednjih 13 mečeva vodili igrači sa klupe, Devin Heris (20 poena i četiri asistencije), Ajvan Džonson (16 poena i osam skokova) i Luis Vilijams (13 poena, devet skokova i tri asistencije). Od igrača iz prve postave istakli su se Džoš Smit sa 18 i Kajl Korver s 13 poena.

Najefikasniji u ekipi Šarlota bio je Džerald Henderson sa 17 poena.

Njujork je protiv Lejkersa nastavio odličnu seriju na domaćem terenu ove sezone. Niksi su bez poraza u devet utakmica kod kuće, a noćas ih je do pobede, uprskos povredi, vodio Karmelo Entoni.

Krilni košarkaš ubacio je 30 poena za 22 minuta, ali je u trećoj četvrtini morao da napusti teren zbog povrede zgloba.

Najefikasniji u Lejkersima ponovo je bio Kobi Brajant, s 31 poenom, uz 10 skokova i šest asistencija. Meta Vrld Pis (Ron Artest) ubacio je 23 poena, a Dvajt Hauard 20. To, međutim, nije bilo dovoljno da slavni klub izbegne 14. poraz ove sezone (uz devet pobeda).

Bek Portlanda Demijan Lilard, kojem je ovo prva sezona u NBA ligi, imao je noćas najbolji učinak u svojoj profesionalnoj karijeri, pa je predvodio saigrače protiv San Antonija do 10. ovosezonske pobede.

On je ubacio 29 poena, uz sedam skokova i šest asistencija. U domaćem timu istakli su se još Lamarkus Oldridž sa 22 poena, Džej Džej Hikson sa po 12 poena i skokova, Nikolas Batum s 11 poena i osam asistencija.

Najbolji u San Antoniju bio je Toni Parker sa 21 poenom i pet asistencija.

Beta

Pogledajte još