Ko ne voli miris "hrvatske ruže": Hakovan sajt Kombank Arene zbog Prljavog kazališta!

Neko kome očigledno veoma smeta predstojeći koncert hrvatske grupe "Prljavo kazalište" u beogradskoj Kombank Areni je svoj protest želeo da izrazi tako što je hakovao internet stranicu Arene.

Na njoj je trenutno postavljena fotomontaža na kojoj je frontmen grupe "Prljavo kazalište" prikazan u veoma neukosnoj i skanadloznoj sceni klanja uz natpis "Prljave ustaše".

(old_image)

Izvor iz Kombank Areni za Nadlanu.com je rekao da nemaju informaciju da je sajt hakovan.

- Ko vam je dao tu informaciju, sajt je dobro radio? - rekao je izvor Nadlanu.com.

Tokom večeri oglasili su se i zvanični izvori Arene.
"Obaveštavamo vas da je Kombank Arena vrlo brzo otklonila probleme izazvane hakerskim upadom na njen zvanični sajt i odmah kontaktirala Odeljenje za visokotehnološki kriminal MUP-a Srbije kako bi se našli i odgovorni za ovaj upad.  Istovremeno oštro osuđujemo ovaj vid izražavanja neprijateljstva jer je sajt Kombank Arene informativnog karaktera na kome su predstavljeni svi događaji koji se održavaju u Areni a među kojima su i brojni od međunarodnog značaja kao što je trenutno aktuelno Evropsko prvenstvo za žene u rukometu. Ujedno sajt Kombank Arene je povezan sa tiketing operaterom preko koga se kupuju ulaznice za sve događaje u Areni, ukljucujuci i navedeno Evropsko prvenstvo. Samim tim, ovakve hakerske hirove smatramo neprimernim. Kombank Arena je mesto gde su stvarane isključivo lepe I pozitivne uspomene i daćemo sve od sebe da tako ostane", kaže se u saopštenju.

Beogradska kulturna mreža, organizator koncerta, osudila je hakerski upad na sajt Kombank Arene.

"Pomenuti sadržaj smatramo uvredljivim, neprimernim i ekstremnim. Verujemo da će odeljenje za visokotehnološki kriminal MUP-a Srbije preuzeti odgovarajuće mere, a naši sugrađani pokazati i dokazati da muzika nema i ne treba da ima veze sa politikom, te da je Beograd bio i ostao grad u kome je sveka muzička grupa bezbedna i dobrodošla".

Pogledajte još