Partizan slomio Metalac u drugom kolu Superlige

BEOGRAD, 12. aprila 2009. (Beta) - Košarkaši Partizana pobedili su u Beogradu valjevski Metalac sa 80:60 (19:21, 26:13, 14:9,21:17) u drugom kolu Grupe A Superlige Srbije i tako ostali jedina ekipa u grupi bez poraza.

Najefikasniji u pobedničkom timu bili su Novica Veličković sa 16, Uroš Tripković sa 14 i Stefan Lazmi sa 13 poena.

Metalac je predvodio Radomir Marojević sa 11 poena, dok je Redžinald Frimen postigao 10.

Utakmica u "Pioniru" odigrana je pred samo 436 gledalaca, koji su prisustvovali tvrdom i na trenutke grubom susretu.

Metalac je dobro počeo i poveo, a u dva navrata u prvoj četvrtini imao je i pet poena prednosti. Tada je Valjevce vodio Dragomir Marojević, koji se probijao u reket Partizana i poentirao.

Sedmostruki uzastopni šampion Srbije nije se u početku snašao pred angažovanom i tvrdom igrom Metalca, koji je vodio do sredine druge četvrtine. Tada je "crno-bele" u vođstvo doveo Veličković, koji je za tri minuta postigao devet poena i imao jednu asistenciju.

Partizan je do poluvremena dizao razliku i u jednom trenutku je vodio i sa 12 poena. Domaćin je do kraja meča imao prednost, a najveća je bila na samom kraju.

Trener Partizana Duško Vujošević rekao je da je razlika bila veća nego što je njegov tim zaslužio i zamerio je sudijama što su dozvolile grubu igru.


"Razlika je veća nego što smo zaslužili, što je odgovornost stručnog štaba, jer ih nismo dobro spremili. Osim toga, Metalac je zaista kvalitetan tim koji igra čvrsto i na momente grubo. Ne znam zašto su to sudije dozvolile. Mislim, nisu nikome ni pomogle ni odmogle, ali posle ove utakmice najzadovoljniji sam što niko nije povređen", rekao je Vujošević novinarima.

Trener Metalca Aleksandar Icić rekao je da je njegova ekipa ispunila cilj, a to je da protiv Partizana odmeri koliko zaista vredi.


"Mogu da kažem da sam zadovoljan iako smo izgubili sa 20 razlike. Želeli smo da odigramo u visokom ritmu i protiv jakog evroligaškog tima vidimo gde smo. Ostaje nam da se potrudimo i da u sledećem kolu pobedimo u našem cilju, a to je osvajanje trećeg mesta u grupi", rekao je Icić.

Partizan - Metalac (19:21, 26:13, 14:9, 21:17)

Partizan: Tepić 9, Milošević, Rašić 8, Tripković 14, Veličković 16, Lazme 13, Aleksić, Vitkovac 2, Božić, Rakočević 9, Veseli 5, Vraneš 4.

Metalac: Tanasković, Đukanović, Teodosić 5, Ljubojević 6, Bolić 3, Tripković, Atanacković 5, Marojević 11, Marojević 5, Mićević 3, Frimen 10, Gagović 12.

Pogledajte još