Sahrana policajca koji je stradao na dužnosti posle pljačke u zlatari u Vlasotincu

On (27) je stradao nakon razbojništva u zlatari "Unca" u Vlasotincu. Kako je saopšteno iz MUP-a, pljačka se dogodila u petak, 14. decembra, oko 8.30 sati, u Nemanjinoj ulici.

Trojica maskiranih i naoružanih pljačkaša ušla su u zlataru odmah posle otvaranja radnje. Oni su tukli radnice, a onda su ih vezane zaključali u toaletu. Sve to snimile su sigurnosne kamere. Vlasnik radnje je video šta se događa uključio alarm i pozvao policiju.

U razmeni vatre prilikom jučerašnje intervencije policije ubijena su dvojica pljačkaša, a treći je uhapšen. Od zadobijenih povreda preminuli su pljačkaši Darinko Vušurović iz Berana i Velibor Lutovac iz Bijelog Polja, a Adnan Šuntić iz Berana je uhapšen.

"Uviđaj ćemo nastaviti u Leskovcu, gde je otkriven stan koji su iznajmljivali izvršioci", kaže istražni sudija Nebojša Stojičić.

Vlasotince su juče posetili direktor policije Milorad Veljović i državni sekretar MUP-a Vladimir Božović, koji su izrazili saučešće porodici nastradalog policajca i obećali bolju opremu za pripadnike policije. Sahrani će prisustvovati i premijer i ministar unutrašnjih poslova Ivica Dačić.

Izvor: RTS

Pogledajte još