Mišković se na vreme pripremio: Delta holding tajno prodat u julu

Prodaju dela svoje firme, najbogatiji Srbin je obavio u strogoj tajnosti, tako da se ne zna ni ko je pravi vlasnik kiprske firme „Renijum holding limitid“, otkriva Kurir.

Prema ovim navodima, od 25. jula ove godine „Delta holding“ više nije 100 odsto u vlasništvu „Hemslejda“, već je „Renijum“ za 93 miliona dinara (790.000 evra) postao vlasnik 28,28 odsto akcija.

Sedište obe firme je u glavnom gradu Kipra Nikozijim, a kao direktorka „Renijuma“ pominje se Tatjana Jeronimides, koja je ujedno i direktor „Hemslejda“.

Inače gospođu Jeronimides, suprugu Marija Jeronimidesa, bivšeg glavnog spoljnopolitičkog savetnika kiparskog predsednikam je kiparska štampa nedavno povezala sa najvećim skandalom koji je ovog leta potresao Kipar a koji se tiče spekulacija da je upravo Mišković pokušao da se dokopa unosnog posla preuređenja starog aerodroma u Larnaki u veliki centar kineske industrije.

Kako pojedini izvori "Kurira" tvrde da veoma je moguće da je Mišković svoj udeo zapravo prodao jednom hrvatskom tajkunu s kojim je svojevremeno pregovarao o partnerstvu.

Međutim, nije samo „Delta holding“ dobio novog suvlasnika, već su i mnoge druge firme u vlasništvu Miroslava Miškovića naprasno promenile vlasnike, tvrde izvori "Kurira".

Pogledajte još