Neka bude borba neprestana

Dešava se nekada da kladionice omanu u svojim procenama prilikom dodele favorita jednom timu, ali čini mi se da se nikada nisu prevarili kao do sada u slučaju naše ženske rukometne reprezentacije.

Potcenjene od svih, pa i kladionce, naše devojke su ušle u ovo prvenstvo kao jedno ružno pače. Ono isto koje su svi odbacili.

Gde su navijači?
Malo ko je verovao da mogu grupu da prođu. Prošle su. Dobrom igrom pre svega, pomoć publike od 3000 ljudi za jednu Arenu i nije neka pomoć.

Malo ko je verovao da mogu u drugoj grupi da uzmu makar bod. Uzele su PET!

Protiv strašnih rivala. Prvo je odigran jedan čudan meč protiv Švedske u kome smo imali plus pet i na kraju odigrali nerešeno.

Tok meča protiv Švedske: Srbija ispustila pobedu protiv Švedske.

Onda je na red došla Danska. Nije potrebno trošiti reči na ovu zemlju što se tiče rukometa i muškog i ženskog, oni su uvek među najboljima. A tada su naše devojke bile najbolje jer su bacile na kolena veliku Dansku.

San o polufinalu je sve bliži: Veličanstvena pobeda Srbije protiv Danske.

I kad je najbitnije - najbolje. Opet naše devojke nisu imale veliku podršku na tribinama, ali su imale srce i pamet da dobiju dobru reprezentaciju Francuske. Do poslednjih par minuta je bilo neizvesno, a onda se rodio heroj.

Branila je Katarina Tomašević dobro celo prvenstvo, ali meč protiv Francuske je nešto što se retko viđa. O tome najbolji svedoči samo 6 golova Francuskinja u prvom poluvremenu.

Tok meča sa Francuskom: Srbija je u polufinalu!

U polufinalu nas čeka Crna Gora. Odlična reprezentacija za koju nastupa i nekoliko Srpkinja. I mogu biti dobre koliko hoće, ništa više nije bitno, ako ispunimo Arenu do poslednjeg mesta i pružimo pravu podršku našim devojkama.

Pokazale su da mogu protiv najboljih, pomozimo im da opet zadive ceo svet.

Još nije kasno, kreni prema Areni, pomozi našim devojkama. Za kraj, citiraću našeg velikog Njegoša: "Neka bude borba neprestana, neka bude što biti ne može!"

Pogledajte još