Ubica dece iz Njutauna poznat kao veoma inteligentan i povučen mladić

Adam je u američkoj državi Konektikat ubio 20 mališana, svoju majku učiteljicu, šestoro odraslih i na kraju sebe, a među žrtvama ubice bila su deca od 5 do 10 godina.

Adama Lanca američki mediji opisuju kao čudaka, i poremećenog mladića. Deo njegovih nekadašnjih nastavnika doživljavalo ga je kao autističnog, a drugi deo kao osobenjaka izuzetne inteligencije koji nikada nije bio nasilan. Piše se da je on dete razvedenih roditelja i da ima brata Rajana (24) kog je policija već privela pod sumnjom da mu je pomogao da počini ovaj stravičan zločin.

(old_image)

Američki kurioztet je da je Adamu oružje bilo na dohvat ruke jer su u kući imali čak tri pištolja pošto im se majka bavila streljaštvom.

Obama zaplakao
Predsednik SAD Barak Obama posle masakra obratio se naciji i govoreći o poginuloj deci nije mogao da sakrije suze.

Svoj ubilački plan Adam je počeo u rođenoj kući, gde je prvo majci Nensi sasuo metke u lice, a potom produžio do obližnje osnovne škole i upao u razred kojem je ona predavala.

Ubio je direktorku i psihologa i sasuo, kišu od 100 i više metaka. Njegov smrtonosni napad u razredu kojem je predavala njegova majka preživelo je tek nekoliko mališana. Prema prvim informacijama, mladi Lanca navodno je bolovao od jednog oblika autizma - Aspergerovog sindroma.

Pogledajte još