Zahtev ministru da se kazne ubice policajca

BEOGRAD, 13. aprila 2009. (Beta) - Policijski sindikat "Nezavisnost" zatražio je u ponedeljak od ministra unutrašnjih poslova, Ivice Dačića, da svojim položajem, autoritetom i uticajem preduzme sve mere da se ubice policajca Vladimira Grandića najoštrije osude.

"A ne kao u slučaju pokušaja ubistva žandarma Nebojše Trajkovića od huligana Uroša Mišića, gde je Vrhovni sud poništio prvostepenu presudu i stao u zaštitu kriminalaca i monstruma, ili u slučaju policajca Miljana Raičevića, koji je javno i medijski linčovan i pre suđenja osuđen od laičke javnosti", navodi se u saopštenju.

Policijski sindikat "Nezavisnost" je zatražio od Dačića da odgovori koliko još porodica policijskih službenika treba da "bude zavijeno u crno" da bi stao u zaštitu svih policajaca, na šta je po zakonu obavezan.

"Krajnje je vreme da zaštitite policijske službenike. Podsećamo vas da, pored toga što su policijski službenici dužni da štite vas, i vi se dužni da štitite njih i omogućite im najneophodnije uslove za rad i život", navodi se u saopštenju.

Pogledajte još