Sa funkcije na funkciju: Milka Forcan član UO Narodnog pozorišta

Uz ime Milke Forcan, Vlada je u rešenju koje je potpisao Ivica Dačić navela da je Forcan diplomirani ekonomista i direktor firme Form Communication iz Beograda. Prema podacima Agencije za privredne registre, ta firma je u vlasništvu istoimene ofšor kompanije registrovane u američkoj državi Delaver, a Forcanova je podnosila sva dokumenta za promenu statusa tako da se može pretpostaviti da nije samo direktor već i vlasnik, prenosi portal pištaljka.rs.

Milka Forcan je u Delta holdingu radila od 1992. do 2010. godine, a od 2003. do 2008. bila je potpredsednica te kompanije, upravo u vreme kada su se desile sporne privatizacije zbog kojih je uhapšen Mišković. Javnosti je ostalo nepoznato zašto su Forcanova i Mišković prekinuli saradnju, sem što su tužili jedno drugo zbog vlasništva nad Jugohemijom i Maksijem, podeća list "Alo".

Rešenje je potpisao premijer Ivica Dačić,a za predsednika UO imenovan je dramaturg Radoslav Pavlović, savetnik predsednika Srbije Tomislava Nikolića, a za ostale članove Aleksandar Obradović za koga je navedeno da je „master ekonomista, viši stručni saradnik šefa kabineta Kancelarije predsednika Republike“, reditelj Živorad Ajdačić, suvlasnik kompanije za distribuciju boja i lakova Ehom Jovo Milošević, glumica Nadežda Blam i solista opere Ljubodrag Begović.

Pogledajte još