Partizan potpisao ugovor sa Republičkim zavodom za sport

BEOGRAD, 13. aprila 2009. (Beta) - Igrači svih selekcija vaterpolo kluba Partizan od sada će ići na medicinska i psihološka ispitivanja u Republički zavod za sport.

Ministarka za omladinu i sport Snežana Samardžić-Marković istakla je da je "vaterpolo uvek bio avangarda među drugim sportovima".

"Partizan pokazuje avangardu želeći da se sportisti tog kluba pripremaju i pregledaju u Republičkom zavodu za sport", rekla je Samardžić-Marković.

Direktor Republičkog zavoda za sport Jasminko Pozderac naglasio je da je vaterpolo klub Partizan "najbolji klub u zemlji".

"Zavod je dobio tu čast da pomogne da Partizan ostane lider. Napravili smo programe za sve uzraste, za povređene sportiste, kako treba da izgleda apoteka kluba, kao i psihološko praćenje. Svi igrači imaće karton", rekao je Pozderac.

Prema njegovi rečima, Republički zavod za sport je na putu na kome je bio 1957. godine kada je osnovan.

Predsednik vaterpolo kluba Partizan Aleksandar Šoštar objasnio je da "ovo formalizacija jedne saradnje koja traje 20-30 godina", a sportski direktor Nenad Manojlović dodao je da će saradnja biti primer ostalim sportovima i sportistima.

Direktor Partizana Darko Udovičić zaključio je da "crno-beli" žele da kao prvi počnu saradnju koja je potrebna i klubu i Republičkom zavodu za sport.

Ugovor o saradnji potpisali su direktor Republičkog zavoda za sport Jasminko Pozderac i direktor vaterpolo kluba Partizan Darko Udovičić.

Pogledajte još