Identifikovane žrtve masakra u Konektiketu. Sudski veštak: Ovo je najgore što sam ikada video!

Kako je preneo Rojters, jedna od ubijenih devojčica u masakru je pre četiri dana proslavila sedmi rođendan.

Ubijeno je i šest odraslih ženskih osoba, saopštio je načelnik medicinskih istraživanja u Konektiketu, Ejč Vejn Karver II (H. Wayne Carver II). Ubijene su imale između 27 i 56 godina.

Karver, koji je nadzirao autopsije svih žrtava a mnoge od njih i sam izvršio, rekao je da je to bilo "najgore što je ikad video".

Prema njegovim rečima, žrtve su upucane nekoliko puta iz poluautomatskog oružja a neki od đaka bili su ubijeni sa male razdaljine, preneo je AP. Prema izjavama svedoka, ubica nije rekao ni reč dok je pucao u decu i kasnije izvršio samoubistvo.

Vlasti su saopštile da se napadač ubio a Karver je najavio da će autopsija njegovog i leša njegove majke, ubijene u blizini škole u njenoj kući, biti izvršena sutra.

U masakru je život izgubilo 28 ljudi a na spisku žrtava nije objavljeno ime napadača, kojeg je policija - za sada nezvanično, identifikovala kao Adama Lancu, niti njegove majke. Policija je ranije rekla da je prikupila "neke vrlo dobre dokaze" o motivima ubice, što će pomoći da se stekne kompletan uvid kako je i zašto izvršio stravičan zločin.

Prema policijskim saznanjima i majka ubice, Nensi Lanca, bila je strastveni kolekcionar oružja i imala je pištolje koje obično koristi policija (Sig Sauer i Glock), kao i vojničku pušku "bušmaster M4" (Bushmaster .223 M4).

Prema izjavama policajaca upoznatih sa istragom, veruje se da je Adam patio od poremećaja ličnosti a živeo je sa majkom. Njegov stariji brat, 24-godišnji Rajan, rekao je policiji da nije bio u kontaktu sa Adamom od 2010. godine. Veruje se da on nije učestvovao u masakru.

Rojters ističe da je u SAD do sada bilo mnogo masovnih ubistava ali da jsu retko žrtve bile toliko mlade, kao i da su oživele diskusije o američkim propisima o oružju.

Britanska agencija podseća da je ovo jedno od najstrašnijih ubistava u školi, posle ubistva 13 učenika i nastavnika u školi "Kolombajn" (Columbine) u Koloradu, 1999. godine.

U potresnoj ispovesti za televiziju NBC News, lokalni sveštenik je ispričao kako su očajni roditelji ubijene dece od policije želeli da saznaju kako su izgledali poslednji trenuci njihovih mališana. Nažalost, na ovo pitanje nikada neće dobiti odgovor pošto niko ko je prisustvovao ovom monstruoznom činu nije preživeo da to to i ispriča

Visit NBCNews.com for breaking news, world news, and news about the economy

(Tanjug)

Pogledajte još
Ostavite komentar

Vaša e-mail adresa neće biti postavljena.