Dobio još jedne lisice: Osuđenik optužen za ubistvo venčao se u zatvoru Padinska Skela

Sudbonosno "da" izgovorili su u sredu, 12. 12. 2012, u 12 sati, posle čega je mladoženja koji u tom zatvoru izdržava devetogodišnju kaznu zbog ubistva.

D. G. je osuđen na devet godina zatvora zbog ubistva. Veći deo kazne već je izdržao i uz primenu amnestije na slobodu će izaći krajem 2013. godine.

Građansko venčanje koje je obavila matičarka opštine Palilula Ivana Matić uz stihove Duška Radovića održano je u novom zatvoru u Padinskoj Skeli koji je namenjen smeštaju osuđenih na visoke kazne zatvora - 30 do 40 godina, kao i onima sa nižim kaznama, ali problematičnim ponašanjem koje zahteva visok stepen obezbeđenja. To je i prvo venčanje obavljeno u toj ustanovi.

Kako je izvor Tanjuga iz Uprave prepričao ovaj događaj, mlada je tokom ceremonije bila vidno vesela i obučena u roze haljinu do poda. Novopečeni bračni par upoznao se na časovima karatea, pošto su imali istog trenera. Mlada je uzela prezime svog supruga.

Venčanja
, kako objašnjavaju u Upravi, nisu retka pojava u ustanovama za izvršenje krivičnih sankcija i odobravaju se svim osuđenicima koji podnesu molbu. Pre zvaničnog zakazivanja neophodno je da osuđenik obavesti upravu zatvora o svojoj nameri i da navede ime budućeg supružnika, kao i imena kumova i datum venčanja. Potom uprava zatvora poziva matičara iz nadležne opštine koji dolazi u zatvor i zvanično sklapa brak. Posle venčanja, mladenci imaju pravo na bračnu posetu u trajanju od tri sata u "ljubavnoj sobi". Pored toga, redovno im sleduju četiri bračne posete godišnje.

Na "ludi kamen" u zatvoru pre pet godina stao je i Aleksandar Kristijan Golubović, ali pošto je po izlasku na slobodu posle nešto više od godinu dana ponovo uhapšen, taj brak nije potrajao. Pre četiri godine na suđenju u Specijalnom sudu optuženi (makro) zaprosio je devojku (oštećenu) usred sudnice, koja je tom prilikom ostala bez teksta, ali je kasnije prihvatila bračnu ponudu.

Pogledajte još