EHF: Srbija dobar domaćin, ali poseta slaba

"Razočaravajuća poseta je bila na nekim utakmicama, u nekim halama i moraćemo da analiziramo zašto je tako. Privući navijače je uvek veliki izazov. Znamo da u olimpijskoj godini poslednji događaj u godini privuče manje ljudi zbog ekonomske situacije", rekao je Brio na završnoj konferenciji za medije u beogradskoj Areni.

On je, ipak, istakao da je srećan što je na polufinalnim utakmicama oboren rekord po posećenosti na evropskim prvenstvima za žene, pošto je u Beogradu bilo oko 13.000 ljudi.

Brio je kazao da su svi dobijeni izveštaji o organizaciji Evropskog prvenstva u Srbiji za sada pozitivni, ali da će se detaljna analiza napraviti tek po okončanju šampionata.

"Ne možemo još da kažemo da je RSS uradio dobar posao jer je još ostalo da se igra, ali možemo da kažemo. Zadovoljni smo dobrodošlicom koji su dobili učesnici i svi ostali gosti. Svi izveštaji koje smo dobili su veoma pozitivni i činjenica da ćemo se vratiti sledeće godine je velika satisfakcija. Razlog za zadovoljstvo je iskustvo koje naši prijatelji iz Srbije imaju, jer su odlično organizovali događaje", kazao je Brio.

Predsednik Rukometnog saveza Srbije Velimir Marjanović kazao je da je zadovoljan kako je organizovano prvenstvo i izvinio se predsednicima EHF-a ako nešto nije bilo u redu.

"Veoma smo zadovoljni prvenstvom i mi iz RSS smo se potrudili da uradimo najbolje. Izvinjavamo se ako smo nešto loše uradili, ali se nadam da će Svetsko prvenstvo sledeće godine u Srbiji biti organizovano poput ovog", kazao je Marjanović.

Generalni sekretar RSS Božidar Đurković rekao je da je ponosan i zadovoljan kako je organizovano takmičenje.

"Veoma smo ponosni i zadovoljni svim aspektima prvenstva. Čestitam svim mojim ljudima koji su uradili neverovatan posao. Sledećeg decembra imamo novu priliku na Svetskom prvenstvu i hvala onima koji su nam omogućili da organizujemo tako veliko takmičenje još jednom. Vidimo se u decembru sledeće godine", rekao je Đurković.

Evropsko prvenstvo završiće se finalnom utakmicom između Norveške i Crne Gore danas od 17.00, dok će se u 14.30 sastati Srbija i Mađarska u borbi za bronzanu medalju.

Beta

Pogledajte još