Morgan Frimen krivi senzacionalizam u medijima za masakr u Konektikatu

Oskarovac je naglasio da bi o zakonu o kontroli oružja mogao da povede debatu drugom prilikom, ali da za ovakve vrste tragedija isključivo krivi medijske kuće “CNN”, “FOX News” i slične njima.

Na pitanja novinara zašto se tragedija u Konektikatu dogodila, Frimen je kazao da je to zbog načina na koji mediji izveštavaju i zato što ubice predstavljaju kao javne ličnosti.

Dilan Klebold i Erik Heris su vam poznata imena, a da li vam je poznato ime bar jedne žrtve iz Škole Kolumbin (u kojoj su ova dvojica 1999. godine ubili 12 učenika)!? Mentalno ometene osobe, koje bi u suprotnom isključile sebe u nekom podrumu, vide ovakve vesti i požele da urade nešto još gore kako bi se istakli i ostali upamćeni.”, kazao je glumac.

Frimen pretpostavlja da ovi “umobolnici” biraju škole da bi o sebi pojačali sliku užasnih monstruma, umesto one na kojima su tužni i niko i ništa.

Kako bi potkrepio svoju kritiku medija, Frimen je izdvojio primer izjave u vestima na CNN-u gde su brojali žrtve i baratali statistikom, ne bi li ocenili da li je to najveći masakr do sada. Potom su pustili intervju sa đacima škole na kojem oni objašnjavaju do detalja šta su videli i čuli za vreme pucnjave, dok su FOX vesti držale sliku ubice satima na ekranima.

“Članak ili vest koja se bavi žrtvama i ignoriše identitet ubica!? To još nisam video, jer to ne prodaje. Zato vam čestitam, senzacionalistički mediji, upravo ste podgrejali vatru za nekoga drugog ko će da poludi i udari sledeći put na jaslice.”, zaključio je Frimen.

(The Holywood gossip)

Pogledajte još