Dačić i Vučić na sastanku koji je trajao do pola tri ujutru utvrdili jedinstvo po svim pitanjima

Na sastanku državnog vrha još jednom potvrđen jedinstveni državni pristup o svim temama, izjavio je rano jutros premijer Srbije i predsednik SPS Ivica Dačić, ističući da je potom na sastanku sa liderom SNS Aleksandrom Vučićem potvrđeno da između dve najveće stranke u vladajućoj koaliciji postoji potpuno jedinstvo o svim najvažnijim pitanjima.

- Na sastanku državnog rukovodstva još jednom je potvrđen jedinstveni državni pristup o svim temama sastanka, u vezi državne politike o Kosovu i Metohiji, o daljem toku evropskih integracija i o ciljevima ekonomske politike - izjavio je Dačić Tanjugu.

Dačić je kazao da je, posle tog sastanka, sa liderom SNS Aleksandarom Vučićem dugo razgovarao o daljim potezima Vlade Srbije, vezano za najvažnija državna i nacionalna pitanja.

- Između dve najveće stranke u vladajućoj koaliciji postoji potpuno jedinstvo o svim najvažnijim pitanjima. Ozbiljnost situacije u kojoj se nalazi država i narod, nameće neophodnost jedinstva i političke stabilnosti, čemu su obe stranke spremne da pruže najveći doprinost, kako bi Vlada Srbije imala kapacitet da realizuje svoje ciljeve u daljim reformama drustva, pronalaženju održivog i pravednog rešenja za Kosovo i Metohiju, nastavku evropskog puta, ekonomskom oporavku i odlucnoj borbi protiv kriminala i korupcije - rekao je Dačić.

Odvojeni sastanak Dačića i Vučića, koji je u vili "Bokeljka" trajao više od tri sata, počeo je po završetku sastanka državnog vrha, i trajao je do 02.30 sati rano jutros.

Izvor: Tanjug

Pogledajte još