Ubicu iz Njutauna paranoična majka naučila da puca

Susedi i poznanici je opisuju kao dobroćudnu i velikodušnu, ali izrazito paranoičnu ženu koja se mahnito pripremala za smak sveta ili potpuni ekonomski kolaps tokom kojeg će kulminirati nasilje pa se zato ova strastvena ljubiteljka oružja za te "crne dane" odlučila i propisno pripremiti - naoružavanjem do zuba i spremanjem zaliha hrane i vode.

Te navode je potvrdila i njena rođaka Marša Lanza koja kaže kako je Nensina opsednutost oružjem zapravo bila deo priprema za ekonomski i društveni kolaps kojeg se bojala. "Pripremala se na najgore. Zadnji put kad smo je podsetili, razgovarali smo o tome i pitala je jesmo li spremni na ono što bi se moglo dogoditi kad dođe do ekonomskog sloma", kaže Marša.

Poremećenog mladića majka je naučila da puca!

Nensi Lanza imala je registrovano pet komada oružja, od toga je Adam iskoristio tri. Prema navodima američke policije Adam je bio autističan, odnosno imao je Aspergerov sindrom i poremećaj ličnosti i pokazivao je naznake opsesivno-kompulzivnog poremećaja.

Iako se još u detinjstvu videlo da Adam ima psihičkih problema, roditelji za njega navodno nikad nisu zatražili preko potrebnu stručnu pomoć. Štaviše, majka je podsticala njegovu sklonost prema nasilju.

Adam je prema pisanju američkih medija bio opsednut nasilnim video igrama, a da puca naučila ga je, baš kao i njegova starijeg brata Rajana, upravo njegova majka!

Pogledajte još