SNS: Čeda Jovanović je dosledan jedino u pohlepi

SNS je u saopštenju dostavljenom medijima, zatražila od nadležnih državnih organa da što pre izađu u javnost sa informacijama koga je sve finansirao Miroslav Mišković.
"Srpska napredna stranka konstatuje da je Miroslav Mišković ponovo progovorio direktno iz usta Liberalno-demokratske partije. Da li je reč o telepatiji, ili su funkcioneri LDP-a, zajedno sa svojim direktorom Čedomirom Jovanovićem, možda još ranije od Miškovića, za ne tako malu šaku evra, dobili zadatak šta u kom trenutku treba da kažu i urade?", navodi se u saopštenju.

Poslanik LDP Nenad Milić rekao je ranije danas novinarima u parlamentu da prvi potpredsednik vlade Aleksandar Vučić zloupotrebavljava borbu protiv korupcije i da posle hapšenja vlasnika Delta holdinga Miroslava Mišković nije tema da li je bilo zloupotreba u privatizaciji, niti ko ih je u državi omogućio, već "ko je primao novac od Miškovića".

LDP, kako je dodao, tražiće da se da Skupština Srbije formira anketni odbor koji bi ispitao veze političkih stranaka i pojedinaca sa biznismenima i tajkunima i nelagalno finansiranje partija, jer tvrde da borba protiv korupcije "klizi u političku zloupotrebu i obračun sa neistomišljenjicima".

SNS, kako je saopšteno, predloge LDP vidi samo "kao bedni pokušaj zamene teza, maskaradu, providnu i otužnu odbranu njihovog stranačkog tajkuna i finansijera Miroslava Miškovića".

Jovanović je, kako smatraju naprednjaci, biznismen koji "veoma lako i brzo menja svoje stavove, a dosledan ostaje jedino u pohlepi i mahnitoj želji za bogaćenjem".

Naprednjaci su pozvali "Miškovićevog advokata i profesora doktora ekonomskih nauka Čedomira Jovanovića da održi predavanje vlasnicima i direktorima svih malih i srednjih preduzeća na temu kako se postaje uspešan biznismen u Srbiji, da im izloži svoj biznis plan da bi i njihove firme poslovale jedanko profitabilno kao njegova 'Fidelinka'".

SNS je takođe zatražila da Jovanović objasni kako je, "kao 'eminentni' srpski dramaturg, do vrha napunio svoju kasicu na tako zakonit i transparentan način".

Narod, kako smatraju u SNS, nije bio u amneziji 12 godina i građani Srbije i te kako "znaju ko nas je pljačkao i zašto smo dovedeni do prosjačkog štapa".
"Nije potrebno da nam otvaraju oči funkcioneri LDP-a, koje je Jovanović isturio u prvi plan na današnjoj konferenciji za novinare, a koji stoje iza tog beskrupuloznog čoveka čije ponašanje je uslovljeno cenovnikom njegovih političkih usluga. Dokle god nas takvi profili ličnosti ne podržavaju u borbi protiv korupcije i kriminala, znamo da jesmo na pravom putu", dodaje se u saopštenju.

SNS, zaključuje se u saopštenju, pruža bezrezervnu podršku Vučiću i svim državnim institucijama u nameri da se jednom za svagda zaustavi pljačkanje državne imovine i građana jer "Srbija nije niti će biti bilo čija prćija".

(Tanjug)

Pogledajte još