Stojković srećan zbog debija u Hetafeu

BEOGRAD, 13. aprila 2009. (Beta) - Golman fudbalske reprezentacije Srbije Vladimir Stojković rekao je da je srećan posle debija u dresu Hetafea i ocenio da je zaslužio šansu da pokaže šta zna.

"Osećam se lepo, iskreno, verujem i da sam zaslužio zbog više od godinu dana čekanja šanse u klubu. Bio sam uporan, uz velike napore uspeo da se psihički sačuvam, budem od koristi i sebi i reprezentaciji u to vreme", rekao je Stojković za sajt Fudbalskog saveza Srbije.

Stojković je za tim Hetafea, kome ga je Sporting iz Lisabona pozajmio u januaru, debitovao u sinoćnjoj prvenstvenoj pobedi od 1:0 nad domaćom Seviljom, trećeplasiranim timom španske Primere.

"Španski novinari su odmah posle utakmice navalili sa rečima heroj i slično, ali sam ih zamolio da se uspeh pripiše ekipi i zasluge podele na ravne časti", naveo je Stojković čiji je tim trenutno na 14. mestu na tabeli, pa još nije osigurao ostanak u Primeri.

"Veoma važna utakmica. Već dugo smo lebdeli nad linijom koja predstavlja granicu između timova koji su u opasnosti od ispadanja i sigurne zone. Srećom, osovjili smo tri velika boda i sada se lakše diše. Moral ekipe je podignut, što je u ovakvim situacijama najvažnije", ocenio je srpski golman.

Bivši golman Zemuna, Crvene zvezde, Nanta i Vitezea priznao je i da tokom prošlonedeljnih treninga nije imao utisak da će konačno dobiti priliku da stane između stativa Hetafea.

"Cele nedelje je uigravan Argentinac Oskar Ustari, vrlo cenjen golman u Španiji. Šansu sam dobio tek kod prekida, trčao sam, jurio, drao se i doslovce izborio za priliku. Izgledalo je kao da sam naterao trenera (Viktora Munjosa) da razmisli o meni", prepričao je Stojković.

"Posle treninga trener kao da je osetio da sam potpuno spreman. Rekao mi je da nisam siguran u startnoj postavi, ali da budem spreman da se i to dogodi", dodao je 25-godišnji Lozničanin.

Mediji u Španiji su Stojkovićev debi ocenili uspešnim, pošto je uspeo da sačuva mrežu Hetafea, iako je Sevilja imala terensku inicijativu i više prilika.

"Nije bilo lako vratiti se posle tolike pauze, posebno na Seviljinom stadionu gde ti je publika gotovo iznad glave. A Sevilja je moćan protivnik. Napadali su svih 90 minuta.... Bio sam strpljiv, siguran i sačuvao sam gol, ali ponavljam da nisam heroj", naveo je Stojković.

Hetafe u nastavku sezone ima težak raspored utakmica, a Stojković želi da iskoristi šansu i izbori se za ulogu prvog golmana tima.

"Čekamo Barselonu, pa idemo na gostovanje Real Madridu, dolazi nam Viljareal. Sve teže od težeg iskušenja. Ali, ako smo pravi, i ekipa i ja, izdržaćemo sve. Ubeđen sam da će biti tako", naglasio je Stojković.

Pogledajte još