Putnici se smrzavali u vagonu bez grejanja

Putnica Marija, koja je u kupeu bila sa još dvoje ljudi, opisala je kako je izgledalo to putovanje.

- Vozili smo se u vagonu u kome je temperatura bila u minusu isto kao napolju. Nije bilo razlike! Duvalo je na sve strane, a snega je bilo po prozorima i vratima, sve zaleđeno. Na hodniku je bilo klizavo kao na ulici, a do toaleta niste mogli ni da dođete. Ljudi su se bunili, žalili, ali smo na kraju shvatili da smo potpuno nemoćni i prepušteni sami sebi. Pored svega, naišli smo na potpuni bezobrazluk konduktera koji nas je ubeđivao da grejanje radi! Kaže čovek: „Pa čujete da rade mašine, znači da grejanja ima!“ - priča Marija.


Suvenir sa putovanja - upala jajnika

I to nije sve, jer je, kako kaže, na ovom putovanju zaradila i upalu jajnika.

- Kada sam izašla iz voza posle deset sati, nisam mogla da stojim na nogama. Leva noga mi je bila totalno ukočena. Pošto sam stigla preksinoć kući, ja ću sada otići kod lekara, jer mi nije dobro, uzeću potvrdu, a onda ću da tužim “Železnice Srbije”. Ovome javašluku i bezobrazluku mora da se stane na put - kaže naša sagovornica.

Nataša S. šokirana je ponašanjem konduktera u vozu jer njega uopšte nije zanimalo to što se putnici smrzavaju.

- Njima nije palo na pamet da nam daju bar ćebad da se pokrijemo. Ne, on se zaključao u svoju toplu kabinu i spavao. Mi tada nismo mogli da dođemo do njega, lupali smo na vrata, dozivali, ali ništa. Meni je kofer bio prazan jer sam skoro sve navukla na sebe. Tek na kraju putovanja, dva sata pred Sofiju, on je došao i ponudio nam da za 30 evra pređemo u kušet kola, gde je bilo grejanja. To je čist bezobrazluk, pa doplata za ležaj nije veća od 10 evra! Ja se samo pitam šta bi bilo da sam povela dete - ogorčena objašnjava Nataša.

Ona kaže da ne bi ni ušla u voz da je znala šta je čeka.

- Pitali smo na stanici u Beogradu da li ima grejanja u vozu, i žena nam na šalteru kaže: “Kako pitate takve stvari, decembar je, naravno da ima grejanja!”. To je bio pravi horor! Ja ne mogu da verujem da sam stigla kući - kaže Nataša.

(Blic)

Pogledajte još