Hiljadu evra za priključak

Radna jedinica „Srbije gasa“ u Jagodini, ugovorila je za ovu godinu izgradnju 70 kilometara distributivne gasovodne mreže u Jagodini, Ćupriji, Kruševcu i Paraćinu i na mrežu će, kako je rečeno Tanjugu, biti priključeno novih 1.000 domaćinstava.

Tehnički rukovodilac te jedinice, Miroslav Todorović, precizirao je da su do sada izgrađena 32 kilometra distributivne mreže ( u Jagodini tri, u Ćupriji 18, Paraćinu deset i jedan kilometar u Kruševcu).On je rekao da će ovog meseca biti potpisani ugovori o izgradnji gasovodne mreže i u opštinama Svilajnac i Lapovo. 

„Privodimo kraju radove na izgradnji čeličnog razvodnog gasovoda u dužini devet kilometara od Markovca do Svilajnca i očekujem da ćemo za deset dana izvršiti polaganje cevi u korito Velike Morave, čime će se stvoriti uslovi za izgradnju glavne regulacione merne stanice i omogućiti da domaćinstva Svilajnca do kraja godine dobiju gas“, rekao je Todorović.
Osnovna cena priključka na gas u Jagodini, Kruševcu, Paraćinu i Lapovu je 1.000 evra i iznos PDV na 12 rata, a ko uplati celokupnu sumu koštaće ga 900 evra.U Ćupriji je cena 900 evra zato što tamošnja lokalna samouprava snosi deo troškova izgradnje, objasnio je Todorović. Todorović je napomenuo da je do sada u ovom delu Srbije gas uvelo 2.736 domaćinstava, najviše u Jagodini − 2.000, Paraćinu − 319, Ćupriji − 270, Kruševcu − 85 i Lapovu 62. (Tanjug – “Pregled”)

Pogledajte još