Ferguson: Nemanja Vidić je ratnik!

Nemanja Vidić se oporavio od operacije kolena i u subotu je zaigrao u pobedi protiv protiv Sanderlenda na Old Trafordu (3:1), prvi put nakon pauze od septembra.

"To će mu uzeti malo vremena, ali to je početak. Nemanja je ratnik, on je naš kapiten, i uvek se bori za ekipu, podmeće glavu u kaznenom prostoru. To je ono u čemu je nenadmašan", rekao je Ferguson.

Defanzivac Mančester Junajteda Fil Džons rekao je britanskim novinarima da mu je drago što se kapiten Nemanja Vidić priključio ekipi, pohvalivši uticaj srpskog internacionalca i na terenu i van njega.

"Fantastičan je podsticaj za nas da imamo Nemanju iza leđa. On je fantastičan igrač, veliki kapiten, i veoma je važno što se vratio uoči predstojećeg zgusnutog rasporeda u ligi"
, rekao je Džons, potvrdivši da je svestan kako je Vidićevim povratkom pojačana konkurencija u odbrambenom redu Junajteda.

"Uživam u konkurenciji za mesto u timu, sjajno je imati veći broj igrača koji se bore za istu poziciju. To vas drži mobilnim u borbi za dres. Vidi se to na treningu, vežbanja su intenzivna i atmosfera je odlična", istakao je Džons.

Mančester Junajted vodi na tabeli Premijer lige sa šest bodova prednosti nad aktuelnim šampionom Mančester Sitijem, a u narednoj utakmici u nedelju gostuje ekipi Svonsija.

(Tanjug)

Pogledajte još